Entrevistes

El CAP Barberà del Vallès comença a fer PCR

Imatge de la doctora Canadell cedida per l’Institut Català de la Salut

Els Centres d’Atenció Primària comencen a recuperar l’activitat de manera progressiva i ho fan prioritzant al màxim el contacte amb els i les usuàries a través de la web i el telèfon. De fet, des de l’inici de la pandèmia s’ha intentat reduir al màxim tot el contacte físic “per això s’ha tancat al públic el CAP Rosa dels Vents” explica la doctora Dolors Canadell, pediatra al CAP Barberà del Vallès.

Actualment, als Centres d’Atenció Primària com al CAP Barberà del Vallès es treballa sobretot per telèfon i segons la gravetat o el tipus de consulta, els professionals decideixen si es pot resoldre a distància o si s’ha de visitar a la persona. “Dins d’aquests pacients que visitem els separem per zones: si hi ha sospites de què puguin estar contagiats per Covid-19 els visitem en una determinada zona, i a la resta en una altra. Tot per garantir que no hi hagi més contagis” segons la doctora, que també recorda que aquest sistema “s’haurà de mantenir de moment”.

Com posar-nos en contacte amb el CAP?

La doctora també ha explicat que en uns dies disposaran de les proves PCR per poder fer-les al CAP. No es faran proves a tota la població o a persones amb símptomes inespecífics, “seguirem els protocols i les mesures d’aïllament i d’higiene les haurem de mantenir amb totes les persones que presentin simptomatologies” afirma Canadell. 

Si voleu escoltar l’entrevista íntegra amb la doctora podeu fer-ho a continuació: 

Join the discussion

  1. Pingback: Resum continguts: del 8 al 12 de juny - radiobarbera.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *