Informació local

Nou ple municipal: dimecres 17 de juny

L’Ajuntament de Barberà del Vallès dura a terme aquest dimecres 17 de juny a les 19 hores, el ple municipal ordinari corresponent al mes de juny. Com és habitual hi haurà diferents vies per seguir la sessió en directe: d’una banda, a través del perfil oficial de l’Ajuntament de You Tube amb un enllaç directe a la retansmissió. D’altra banda, mitjançant Ràdio Barberà, ja sigui sintonitzant el dial 98.1 de la FM o a través de la web.

Després de diversos plens telemàtics monopolitzats pels impactes de la crisi sanitària i sense quasi mocions dels diferents grups presents al consistori, en aquesta ocasió hi ha previstes com a mínim 4 mocions. D’aquestes hi ha tres que estan relacionades amb mesures socials i laborals derivades de la crisi de la Covid-19.

El PSC ha presentat una moció demanant que la Generalitat aixequi la suspensió dels ajuts extraordinaris al lloguer d’habitatge habitual i amplii la dotació de 14,5 milions d’euros si és necessari. De la mateixa manera, ERC defensarà una moció reclamant al Govern espanyol el pagament de les prestacions dels treballadors que es troben afectats per ERTO i Ciutadans un text amb mesures (de la Generalitat i municipals) per fer efectiva la conciliació laboral mentre es mantinguin les escoles tancades. A més, Ciutadans exposarà una moció amb actuacions amb relació a la salut dels ciutadans al·lèrgics al pol·len.

Més enllà de les mocions, l’ordre del dia del ple municipal inclou una nova modificació de crèdit per destinar 100.000 euros més a primes d’assegurances. També es modificarà l‘ordenança de preus públics en articles que afecten les Llars d’Infants Públiques Municipals i es votarà ajornar temporalment el pagament de les rendes mensuals de les naus municipals del Carrer Torrent Tortuguer. Aquest ajornament està relacionat amb la vulnerabilitat econòmica provocada per la crisi de la Covid-19 en l’empresa que les arrenda (Indústria Digital Española Argentina Gráfica). La quantia ajornada, 22.430 euros, es fraccionarà en 24 pagaments des del gener del 2021.

A més, s’aprovaran diverses modificacions de l’organització interna de l’Ajuntament que afecten el quadre de plantilla municipal amb dues noves places, l’organigrama municipal i la relació de llocs de treball de l’Ajuntament.

Join the discussion

  1. Miquel A González

    Ara mateix els veïns de Can Llobet protesten per la nova ubicació del mercadillo que impedeix l’ús dels parkings. Igual ho voleu comentar a la ràdio!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.