Informació local

Comença la “fase de represa”

Un moment de la conferència del president de la Generalitat, Quim Torra.

Aquest dijous, només unes hores després d’entrar a la fase 3 de la desescalada, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha signat el decret que posava fi a la fase 3 del desconfinament i que donava el tret de sortida a la “nova normalitat” o “fase de represa”.

“He signat el decret que estipula la fi de la fase 3 del desconfinament dissenyat pel govern espanyol i l’entrada a la fase de represa que ja regularem completament des del govern de Catalunya -a través del Procicat- i sempre obeint els criteris dels experts i amb una única prioritat: la salut i la vida dels ciutadans”, ha assegurat el president en roda de premsa.

D’aquesta manera i un cop recuperades les competències, el govern ha iniciat “l’etapa de represa” en la que no regularan límits d’aforaments a partir del 25 de juny. A partir d’aquell dia els espais hauran de garantir una distància de seguretat de 2,5 metres quadrats per persona.

Per la seva banda la consellera de Salut, Alba Vergés, ha recordat que per controlar l’epidèmia “cal seguir amb la higiene de mans, la distància de seguretat, l’ús de la mascareta i activitats a l’aire lliure”.

Sobre la “fase de represa”

 • No hi ha restriccions pel que fa a la mobilitat dins de Catalunya. L’estat d’alarma acabarà el 21 de juny, moment en què estarà permesa la lliure circulació entre comunitats autònomes.
 • La superfície de seguretat és de 2,5 metres quadrats per persona, i d’1,5 metres entre persones.
 • L’ús de mascareta és obligatori sempre que aquestes distàncies no es puguin mantenir. Continua sent obligatòria als mitjans de transport.
 • Pel que fa als aforaments s’estableix un criteri general per a tots els sectors: En espais tancats un màxim de 1.000 persones que podrà arribar fins als 2.000 quan hi hagi seients preassignats. En espais oberts el màxim permès seran 2.000 persones que podrà arribar fins als 3.000 en el cas de seients preassignats.
 • En un esdeveniment es podrà reduir la distància de seguretat si es fa obligatori l’ús de mascareta, si s’eviten aglomeracions i si hi ha un registre d’assistents. A més, en espais molt concorreguts s’hauran de sectoritzar les zones i fer independents entrades i sortides.
 • Es reobriran els parcs infantils, però serà obligatori utilitzar la mascareta i mantenir la distància de seguretat.

Precisament, pel que fa a Barberà del Vallès s’està treballant per posar a punt totes les instal·lacions del municipi i, en concret, als parcs de la ciutat s’estan realitzant tasques d’escombrada, de desbrossada i de neteja amb aigua a pressió.

Aquestes neteges s’estan realitzant per barris seguint aquesta planificació:

 • Barri de la Romànica: Plaça Ca n’Amiguet
 • Barri del Parc Central: Plaça República i Parc Central
 • Barri del Parc Europa: Rambla Europa i Plaça Europa
 • Barri d’Eixample – Can Llobet: Plaça Constitució, Plaça Brigades Internacionals, Plaça García Lorca, Plaça Vicens Vives i Plaça de la Vila
 • Barri del Casc Antic: Plaça de la Unitat, Plaça Josep Tarradellas, Plaça Rosa dels Vents i Plaça de la Sardana
 • Barri de Can Serra: Parc de Can Serra i Plaça de l’Estatut
 • Barris de Ca n’Estaper i Can Gorgs: Plaça Arquitecte Gaudí, Plaça Santiago Russinyol, Plaça Pep Ventura, Plaça Catalana i Plaça Roma

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.