Informació local

El Mercat no renuncia a la Festa Major

El primer cap de setmana de Juliol se celebra cada any la festa major de Barberà del Vallès, però la pandèmia ha fet que enguany sigui diferent. En un primer moment, al ple telemàtic del passat mes d’abril, l’Ajuntament va decidir suspendre la festa major 2020 per l’emergència sanitària.

En aquell moment la informació de les fases de la desescalada apuntava que encara no es podrien dur a terme activitats culturals amb públic i, per tant, que els protocols sanitaris no permetrien desenvolupar el programa encara que fos amb adaptacions. Cal tenir en compte com explicava l’alcalde Xavier Garcés en roda de premsa el passat 25 de juny que finalment la fase 3 va durar només 24 hores.

Finalment el consistori ha impulsat el que ha batejat com a “Barberà Festinada” – en un lloc de paraules entre festa i confinada – pels 3, 4 i 5 de Juliol – amb un programa que combina activitats itinerants pels carrers de la ciutat amb espectacles musicals, culturals i infantils amb aforament limitat (per mantenir els 2,5 metre quadrats per persona que exigeix el protocol sanitari), però que també es podran seguir per streaming en directe.

El regidor de Cultura, Joan Muñoz, ha insistit en que no és una Festa Major habitual i que l’administració pretén donar suport al món de la cultura.  Tot i que des de l’Ajuntament asseguren que van oferir la possibilitat de participar a les entitats del municipi, el programa ha quedat configurat únicament amb les activitats programades pel consistori i sense participació d’aquestes.

El Mercat Municipal Onze de Setembre també ha quedat fora del programa oficial confeccionat contrarellotge. No obstant això, ha impulsat una iniciativa amb el suport del teixit comercial local i del mateix l’Ajuntament. Es tracta d’un mocador solidari de Festa Major amb el lema “Que mai pari la festa”. En edicions anteriors el consistori feia distribució de mocadors de festa major pensats per guarnir la ciutat durant la setmana. Amb la mateixa filosofia el Mercat Onze de Setembre ha volgut distribuir el mocador enguany. Ho expliquen a un video promocional a les seves xarxes socials:

El mocador es pot aconseguir al punt d’informació del Mercat i als comerços adherits a Som Comerç, Som Barberà des d’ahir dilluns 29 de juny i als 5 de juliol amb un cost d’un euro. Tal com s’explica al video des del Mercat han anunciat que la recaptació integra pels mocadors venuts es destinarà als Bancs d’Aliments de Barberà del Vallès. A més, el dissabte 4 de Juliol de deu del matí a una del migdia instal·laran un photocall per fer un brindis al Mercat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *