Informació local

27 persones menys a l’atur a Barberà del Vallès

Foto: roda de premsa del SEPE

L’atur registrat a les oficines de Treball de Catalunya a Barberà del Vallès ha tancat el mes de juny amb 2.050 persones. Aquesta dada suposa una reducció de 27 persones respecte al mes de maig i atura el creixement continuat de l’atur des del mes de març. El mes de maig el creixement de l’atur ja va ser més moderat que els anteriors. La dada local és més positiva que la comarcal, la catalana o l’espanyola amb l’atur encara puja tot i que molt lleugerament.

De totes maneres, ara hi ha a Barberà del Vallès 354 persones aturades més que abans de l’Estat d’alarma i la crisi sanitària, econòmica i social. L’increment de l’atur respecte al mes de juny del 2019 és del 24,85% i de 451 persones en termes absoluts, fa un any hi havia 1.642 registrades a l’atur.  Ens hem de remuntar al 2016 per trobar un mes de juny amb més persones aturades a Barberà que enguany: 2.162.

Com hem explicat en mesos anteriors al 2019 es va frena la tendència de creació d’ocupació i arran de la crisi sanitària es podria dir que s’han retrocedit 4 anys en pocs mesos. A més, cal recordar que les estadístiques de l’atur registral no inclouen les persones afectades per ERTO. Les noves dades de l’1 de juliol indiquen que a Barberà del Vallès hi ha 515 expedients actius (440 per força major) que afecten 8.226 persones treballadores.

Vallès Occidental

Al Vallès Occidental l’atur aquest mes de juny puja en 451 persones i el total d’inscrits al SOC a la comarca són 61.987. El mes de maig l’increment va ser de 2.388 persones, a l’abril de 6.468 persones i 2.619 al març. Per tant, des de l’inici de la pandèmia l’atur ha crescut en quasi 12.000 persones al Vallès Occidental. En aquest cas la dada actual se situa lleugerament per sobre de la dada de juny del 2016 quan hi havia 60.242 persones a l’atur.

Catalunya

A Catalunya, segons indiquen des de l’Observatori del Treball i el Model Productiu, s’ha arribat les 485.019 persones aturades en finalitzar el juny de 2020. Aquesta xifra suposa un creixement del 0,4% respecte del mes de maig (1.870 persones aturades més), de manera que també es modera l’intens increment de l’atur dels mesos precedents (+5,5% el març, +12,2% l’abril i +3,3% el maig). El total de persones demandants d’ocupació (que inclou alguns treballadors en ERTO) és d’1.181.875 persones i s’ha incrementat un 4,3% respecte al maig.

Interanualment l’atur continua creixent i s’ha situat a un 35,8%. Per trobar un increment interanual de l’atur tan pronunciat a Catalunya hem d’anar enrere en el registre fins als pitjors moments de la crisi anterior quan es va produir un increment del 3,79%. Ara hi ha 127.747 persones aturades més que el juny del 2019. Aquest increment interanual de l’atur situa Catalunya bastant per sobre de la mitjana espanyola (28,1%) i com la segona comunitat on més ha crescut l’atur només superada per les Illes Balears amb un 104,3%.

Espanya

Al conjunt d’Espanya l’atur ha augmentat segons el Servicio Público de Empleo Estatal en 5.107 persones, és a dir, un 0,1% respecte al mes de maig. D’aquesta manera s’aprofundeix el ritme més lent de creixement que ja es va produir el mes anterior i l’atur es redueix als serveis i la indústria.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.