Entrevistes

Sis sonòmetres per a mesurar l’impacte acústic de l’aeroport

Vista aèria de l’aeroport de Sabadell

Barberà del Vallès, Badia del Vallès i Sant Quirze del Vallès comptaran amb 6 sònometres que instal·larà la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu de monitoritzar l’impacte acústic de l’aeroport de Sabadell en el seu entorn. Aquesta licitació es du a terme gràcies als acords presos en el marc de la Comissió de seguiment de l’aeroport de Sabadell, en la qual es va acordar objectivar el soroll associat a l’activitat de la infraestructura, una de les qüestions més rellevants pels municipis afectats en relació amb aquest equipament.

La Generalitat va proposar la instal·lació d’una xarxa sonòmetres per obtenir informació precisa i contínua dels nivells acústics. Les ubicacions d’aquests aparells han estat consensuades en diverses sessions de treball amb els diferents municipis afectats. El pressupost de licitació ascendeix a 55.400 euros i els treballs tenen una durada prevista de 12 mesos.

La quantificació del soroll provinent de l’aeroport de Sabadell és una demanda que fa anys que es sol·licita per part d’estaments i associacions veïnals. Per exemple, l’any 2016 el Síndic de Greuges de Catalunya va obrir una actuació d’ofici per la contaminació acústica que genera l’activitat de l’Aeroport de Sabadell o al 2019, l’AVV de Can Gorgs va instar al consistori barbarenc que “passés de les paraules als fets” i col·loqués micròfons permanents a diversos punts de la població.

Una vegada instal·lada aquesta xarxa de sonòmetres pel seguiment de l’activitat de l’aeroport de Sabadell s’integrarà en el centre de monitoratge d’infraestructures aeronàutiques de la Generalitat.

Nou hangar

Per una altra banda, l’escola d’aviació EAS Barcelona invertirà prop de mig milió d’euros en la construcció d’un nou hangar a l’aeroport de Sabadell que multiplicarà per tres l’actual superfície d’estacionament d’aeronaus.

La nova instal·lació, que s’ubicarà al costat de la nova torre de control, ocuparà una parcel·la de 1.300 m2, dels que es construiran 1.250, més 300 m2 d’oficines distribuïdes en dues plantes.

L’hangar allotjarà les 13 aeronaus amb què compta actualment EAS Barcelona, un simulador de vol i es podrà adaptar a futures ampliacions de la flota. Les obres, que començaran a finals de juliol, tenen un termini d’execució de tres mesos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *