Informació local

Mascareta obligatòria encara que es pugui mantenir la distància de seguretat

Des d’avui portar mascareta a Catalunya és obligatori encara que es pugui mantenir la distància de seguretat.

Amb aquesta mesura la Generalitat pretén frenar el ritme de contagis de coronavirus, tot i que hi ha algunes excepcions i no serà obligatòria mentre s’estigui fent exercici, menjant o bevent. A més, continuaran exempts els menors de sis anys ni tampoc l’hauran de dur les persones a qui els hi resulti perjudicial per motius de salut.

S’ha de tenir en compte que ens podrem treure la mascareta quan es comparteixi espai amb els grups estables de convivència o els infants que formin part d’un mateix grup (casals, esplais, escoles).

Això sí, hi haurà sanció de 100 € per a qui no la porti. Des del govern asseguren que la mascareta és vital per evitar la propagació del virus. I de fet la portaveu del govern, Meritxell Budó, ha explicat que “les persones de més de sis anys estan obligades a l’ús de la mascareta en la via pública, espais a l’aire lliure i en qualsevol espai tancat d’ús públic i que es trobi obert al públic, amb independència del manteniment de la distància física de seguretat”.

Hem de tenir en compte, que a banda dels brots que han obligat a confinar la comarca del Segrià, a la ciutat de Barcelona s’ha enregistrat un increment de més del 80% de les PCR positives els darrers dies i els casos confirmats no deixen d’augmentar diàriament. 

La mesura arriba tres setmanes després de l’entrada en la “fase de represa” o “nova normalitat” i l’ha anunciat aquest dimecres el president de la Generalitat, Quim Torra, durant la sessió de control al Parlament. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *