Entrevistes

Consells per menjar millor i més sostenible

L’Agència de Salut Pública de Catalunya, ASPCAT, ha editat una nova edició de la guia “L’alimentació saludable en l’etapa escolar” dirigida a famílies, centres educatius i professionals de la restauració escolar per actualitzar tant recomanacions alimentàries i dietètiques per als infants, com aspectes vinculats a la sostenibilitat mediambiental de l’alimentació.

A “El Cafè de Ben a prop” hem parlat amb la tècnica municipal de salut de l’Ajuntament de Barberà del Vallès, Marta Miró, que ha participat en la revisió de la guia amb més de 50 professionals de 40 administracions entitats (des de la Generalitat fins a associacions de persones afectades per transtorns alimentaris, passant per municipis i Universitats).

Miró ens ha explicat que la guia persegueix que “la infància mengi cada vegada millor des del punt de vista dietètic incorporant les noves evidències científiques i també millorar els hàbits individuals per disminuir l’impacte ambiental de l’actual sistema alimentari”.

El resum dels principals consells seria la necessitat de consumir més vegetals, menys carn i menys aliments ultraprocessats o substituir les farines refinades per farines integrals. La tècnica ha abordat també els obstacles i dificultats que es troben per implementar aquests hàbits saludables amb tots els actors involucrats: famílies, monitors, escoles, menjadors escolars, etc.

La guia, que inclou exemples de planificació de menús mensuals, recomanacions per l’esmorzar i altres eines, es pot descarregar a la web de l’Ajuntament.

Podeu recuperar la conversa completa a continuació:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.