Entrevistes

Dels aplaudiments a la lluita per una sanitat 100% pública

Imatge extreta del Twitter de Sanitàries en lluita

A “El Cafè de ben a prop” hem encetat una sèrie d’entrevistes per parlar amb diferents protagonistes dels drets socials durant i després de la pandèmia del coronavirus. La primera d’aquestes entrevistes l’hem dedicat al principal focus d’atenció: el sistema sanitari i les mobilitzacions de la “primavera sanitària” impulsades per professionals d’Hospitals i CAPs per exigir millores al Departament de Salut.

Ens ha acompanyat l‘infermera Txus Merino, membre de la plataforma Sanitàries en lluita i de la Plataforma Assemblearia de Treballadors i Treballadores del Parc Taulí, que ha pogut compartir amb nosaltres l’experiència de “mesos molts durs i amb una situació que no ens haguessim pogut imaginar mai“. També ha fet balanç de les mobilitzacions que han fet a l’hospital de referència de Barberà des de l’1 de maig.

Merino ha explicat que el seu objectiu és “una sanitat 100% pública i amb recursos suficients per poder donar una atenció digna i de qualitat a tota la població”. Més enllà de les millores salarials, l’infermera considera que la prioritat és “acabar amb un model on es fa negoci amb la salut” i empreses privades es queden amb recursos públics.

Merino s’ha mostrat preocupada i trista per l’actitud del Departament que no s’ha volgut reunir amb Sanitàries en Lluita i l’ha titllat d’hipòcrita quan “a cada roda de premsa s’omple la boca amb les professionals de la sanitat”. De la mateixa manera, Merino considera que fins ara les protestes no han tingut un suport social a l’alçada de la greu situació que viu la sanitat i que afecta a tothom, però ha remarcat l’agraiment a totes les persones que han sortit al carrer i ha reiterat el compromís de seguir lluitant fins resoldre els problemes que s’arroseguen des de les retallades del 2009 i des d’abans. 

Podeu recuperar la conversa completa a continuació:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.