Informació local

PLA DE COMPETICIÓ DEL FUTBOL AMATEUR

La Federació Catalana de Futbol ha aprovat els plans de competició del futbol i futbol sala per la temporada 2020-2021. L’acord, subscrit pels membres de la Junta Directiva en la reunió que ha tingut lloc aquest dijous a la seu central de l’FCF, a Barcelona, presenta com a principal novetat en el futbol amateur masculí la creació de subgrups a Primera Catalana i Segona Catalana, on jugarà l’Escola de Futbol Barberà Andalucia, per reduir el nombre de jornades després de l’ampliació de la xifra d’equips participants.

Alhora, totes dues categories, amb inici previst pel cap de setmana del 3 i 4 d’octubre, tindran dues fases diferenciades de competició: una primera de lliga regular, amb subgrups distribuïts per proximitat geogràfica, i una segona per l’ascens o bé per la permanència, amb sistema cremallera, en funció de la classificació obtinguda en la primera fase. En tots els casos, els equips iniciaran la segona fase amb zero punts, sense acumular-se la puntuació obtinguda en la primera fase.

És a dir, la Segona Catalana estarà formada per 126 equips, distribuïts en sis grups amb la següent composició:
Tres grups de 22 equips a la província de Barcelona.
Un grup de 20 equips a la província de Girona.
Un grup de 20 equips a la província de Lleida.
Un grup de 20 equips a la província de Tarragona.

Els grups de 22 conjunts es dividiran en dos subgrups d’11 equips, amb una primera fase de dues voltes. Del primer al tercer classificat passaran al subgrup d’ascens, mentre que del quart a l’onzè ho faran als quatre subgrups de permanència, amb competició a dues voltes.

Pel que fa a la Tercera Catalana, on hi haurà La Romànica, es mantindrà el format de competició de la temporada passada, amb la incorporació d’un nou grup a la província de Barcelona (fins a 10, enlloc dels 9 de les temporades passades). La categoria estarà conformada per 324 equips, dividits en divuit grups de divuit equips cadascun

I la Quarta Catalana també continuarà amb el mateix format, i tenint en compte que les inscripcions encara es troben obertes, s’efectua una previsió de vint-i-tres grups, setze dels quals a la província de Barcelona.

En futbol amateur femení, la temporada 2020-2021 les lligues passaran a estar conformades per divuit equips, amb un grup únic de Preferent i dos grups de Primera Divisió. Per sota, la Segona Divisió tindrà grups de fins a setze equips, segons la proximitat geogràfica.

Per la seva banda, en el futbol base tant masculí com femení es mantindrà l’estructura de competició i composició en el nombre d’equips per grup de la temporada anterior, des de Juvenil fins a Prebenjamí, a excepció de Juvenil Femení, que adaptarà les categories de Preferent i Primera Divisió a setze equips per grup.

Pel que respecta a les competicions de la Lliga Catalana de Futbol Sala, en categories sènior s’ampliaran les lligues a setze equips per grup de competició, encabint els ascensos del curs anterior i sense la creació de subgrups. En la base, es mantindrà el mateix format i estructura que en la temporada passada.

Al llarg dels pròxims dies l’FCF farà públics el pla de competició complet i els efectes classificatoris per la temporada 2020-2021. Posteriorment, també es donaran a conèixer les agrupacions i els calendaris de competició de les diverses categories.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *