Informació local

Barberà recorda les víctimes de la Covid-19

El passat divendres, 17 de juliol, la plaça de la Vila va acollir l’acte institucional d’homenatge a les víctimes de la covid-19 i de reconeixement a persones voluntàries, professionals i empreses per la seva solidaritat i implicació durant els moments més difícils de la pandèmia.

Desenes de barbarencs i barberenques en van aplegar a la plaça, mantenint les distàncies de seguretat i amb les corresponents mascaretes, per a assistir a aquest acte que es va iniciar passades les 8 del vespre.

L’alcalde de Barberà del Vallès, Xavier Garcés, juntament amb els i les diferents portaveus dels grups municipals es van situar a l‘escenari que es va instal·lar per a l’ocasió i davant del qual es trobaven representants de diversos àmbits com el sanitari, l’associatiu, el comercial o els cossos de seguretat de la nostra població.

Rere la presentació de l’acte, el portaveu d’ERC, Pere Pubill, i el del PSC, Daniel González, van llegir dos poemes i també es va poder gaudir de dues àries interpretades per la soprano Alba Boix i el tenor Nacho Guzmán.

Posteriorment va ser el torn del parlament que va efectuar l’alcalde, Xavier Garcés, on va recordar a totes aquelles persones que han mort a causa de la covid-19 i va mostrar el condol del consistori a totes les seves famílies. Garcés també va voler destacar el comportament de la ciutadania i de totes aquelles persones que es van trobar a primera línia encarregats dels serveis essencials.

Com a acte simbòlic es va engalanar un coixí de clavells blancs que va estar present durant tot l’homenatge en representació de totes aquelles persones que ens han deixat víctimes de la pandèmia.

L’homenatge va finalitzar amb un minut de silenci que es va trencar amb un gran aplaudiment per part de totes les persones presents.

Segons informa el consistori, aquesta ha estat la primera acció d’un gran acte d’homenatge i comiat a les víctimes de la covid19 i a les seves famílies. Amb motiu de la Gestió del Dol que estableix el Pacte Local per a la Reconstrucció i Recuperació social i econòmica de Barberà del Vallès està previst organitzar, en principi al dia de Tots els Sants, una iniciativa de caràcter més popular, en què tota la ciutadania que ha patit el decés d’un ésser estimat per la COVID-19, podrà participar.

Aquest acte, del qual es donaran més detalls properament, ja contempla alguna acció que simbolitzi i que es converteixi en un Jardí del Consol, en homenatge a les persones que ja no hi són.

A més, també s’ha posat disposició de la ciutadania un Llibre de Condol que està disponible a l’entrada principal de l’Ajuntament fins al dia de Tots el Sants (de dilluns a divendres,en horari de 8 a 14 hores). L’ús de mascareta és obligatori i cada persona ha de portar el seu propi bolígraf.

A continuació podeu escoltar un resum de l’acte d’homenatge:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *