Informació local

El Club d’Escacs de Barberà treballa en un Torneig Magistral al novembre

Al juliol fa més de 40 anys que Barberà del Vallès té una cita amb els escacs. Del 4 al 12 de juliol enguany estava prevista l’edició XLIII de l’Open Internacional d’escacs de Barberà del Vallès, però l’emergència sanitària ha provocat que finalment se suspengui per primera vegada en la seva història. Tot i així el Club d’escacs no es resigna a un any en blanc i està treballant en un Torneig Magistral el proper mes de novembre (amb un format tancat) si les condicions sanitàries ho permeten. 

A Ràdio Barberà hem parlat amb el president de l’entitat, Victor Pont, per conèixer com ha afectat aquesta aturada de l’activitat al club i quins plans de futur tenen.

La pràctica esportiva dels escacs es pot desenvolupar mantenint les precaucions sanitàries sense gaires problemes, però l’Open Internacional (amb més de 200 participants d’arreu del món) suposa el desplaçament de moltes persones i ha estat impossible preparar una infraestructura que permetès desenvolupar-ho amb garanties. Fins l’últim moment l’entitat no va renunciar a dur a terme el torneig, també pel que suposa per la ciutat de Barberà del Vallès.

La Covid-19 va fer aturar totes les competicions que estaven a punt de finalitzar al mes de març. Entre d’altres afectats es trobava el primer equip del Club d’Escacs Barberà que s’havia classificat per les semifinals de la Divisió d’Honor de la Lliga Catalana. La Federació Catalana encara no ha pres cap decisió sobre la resolució d’aquesta i d’altres competicions per tancar.

Podeu escoltar l’entrevista amb el president del Club d’escacs Barberà, Victor Pont a continuació:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *