Informació local

Agenda estiuenca: de l’1 al 8 d’agost

Font del Lleó. Imatge extreta de la web de l’Ajuntament de Caldes de Montbui

Si aquest estiu no voleu o no podeu marxar de vacances no patiu. Hi ha moltes coses a fer si ens quedem a Barberà: podem fer visites culturals, redescobrir el patrimoni més proper, fer senderisme per la natura, conèixer indrets i racons que tenim al costat però que mai hem visitat i divertir-nos amb tota la família o amb els amics.

Per això, des de Ràdio Barberà cada dia d’aquesta setmana us anirem proposant una petita agenda amb diferents activitats de les quals podreu gaudir durant el mes d’agost. 

No hem d’oblidar, però, que en uns dies començarem un mes d’agost atípic: a les habituals restriccions per vacances li hem d’afegir les restriccions per la Covid-19. Tot i això, les activitats que nosaltres us proposem -en principi- no tenen més restriccions que les habituals de seguretat i sanitat.

  • Dissabte 1 d’agost: ‘Nit de llegendes al monestir de Sant Cugat’

Aquesta activitat començarà a partir de les 10 de la nit i es fa tots els dissabtes del mes d’agost. Nosaltres us proposem començar les vacances d’aquesta manera tan misteriosa.

Es tracta d’una visita guiada a porta tancada que anirà a càrrec d’un monjo benedictí que utilitzarà la llum d’una llàntia per guiar-vos pel Monestir de Sant Cugat i per explicar la història i les llegendes que amaga aquest espai. 

L’activitat té un preu de 15€ per persona. A aquest enllaç trobareu totes les activitats que es poden fer al Monestir de Sant Cugat.

 

  • Diumenge 2 d’agost: ‘Jornada de portes obertes el primer i el segon diumenge del mes a El Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver’

Anem fins a Cerdanyola del Vallès, on a partir de les 12h del migdia hi haurà una visita guiada gratuïta al Poblat Ibèric de Ca n’Oliver i al taller metal·lúrgic reconstruït. Es recomana fer preinscripció perquè només hi ha 20 places.

Restes arqueològiques. Extretes de la web del museu de Ca n’Oliver

El poblat de Ca n’Oliver és un assentament ibèric aristocràtic que va estar habitat entre el 525 i el 50 aC, clau per comprendre l’organització del territori laietà durant l’època ibèrica. El jaciment té una superfície de 2 hectàrees i es va excavar de forma gairebé ininterrompuda des del 1986. Després d’una llarga campanya i de la restauració i museïtzació de les restes arqueològiques el 1999 es va obrir al públic i es va incorporar la Ruta dels Ibers, un projecte de turisme cultural promogut pel Museu d’Arqueologia de Catalunya.

Actualment es poden visitar més de 6.000 m² del jaciment i comprendre’n les característiques i l’evolució. La visita al jaciment permet veure restes constructives de totes les fases del poblat, elements de la muralla, la trama urbana i la gran àrea d’emmagatzematge.

Trobareu tots els detalls a l’agenda d’activitats de l’Ajuntament de Cerdanyola i al Museu i poblat ibèric de Ca n’Oliver. 

 

  • Dilluns 3 d’agost: ‘Relaxeu-vos a Caldes de Montbui’

Si mai heu estat podeu aprofitar per passar el dia a Caldes de Montbui. El poble termal que té l’aigua més calenta de tot Europa; a la Font del Lleó l’aigua brolla a 74 graus. A més, podeu anar a diferents balnearis i visitar el museu d’art i patrimoni on coneixereu tota la història sobre les aigües termals de Caldes de Montbui.

Si voleu conèixer més sobre aquest poble termal, ho podeu fer a aquest link. 

  • Dimarts 4 d’agost: ‘Descobrint productors locals al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac’

Al Vallès Occidental trobem elaboradors i productors locals que fan des de cervesa artesana fins a formatge i que a més, permeten que totes les persones interessades en el seu producte puguin visitar l’espai on s’elaboren.

Avui us proposem visitar les vinyes de ‘5 quarteres’ que formen part d’un projecte de recuperació del cultiu de la vinya amb 5 varietats locals que s’havien cultivat a l’àrea del Parc Natural de Sant Llorenç (Picapoll, Sumoll, Ulldellebre, Samsó i Garnatxa).

La visita comptarà amb una passejada per les vinyes i un tast dels productes i a causa de la situació amb la Covid-19 s’ha de demanar cita prèvia per poder fer l’activitat. A la web de 5 quarteres podreu fer-ho.

 

  • Dimecres 5 d’agost: ‘Jornada al Parc del Turó de Can Mates’

Si hi ha nens o nenes a la família us agradarà l’activitat que us recomanem per al dia d’avui. Es tracta d’una activitat gratis però molt divertida: tobogans.

Anem fins al Parc del Turó de Can Mates a Sant Cugat del Vallès on hi ha un munt de tobogans gegants de diferents mides i formes i on també hi ha una tirolina i pistes esportives d’ús lliure per patinar, jugar a bàsquet, a fútbol… Un dia que pot ser molt divertit sense gastar-se ni 1 €!

A la web de l’Ajuntament de Sant Cugat trobareu la informació sobre aquest i la resta de parcs del municipi. 

 

  • Dijous 6 d’agost: ‘Cim d’àligues a Sant Feliu de Codines’

El Cim d’àligues és un centre especialitzat en aus rapinyaires on s’estudien, es crien i es fan vols. Un lloc on els infants gaudeixen i aprenen i on també descobreixen nous espais naturals. 

Imatge extreta de la web de Cim d’àligues

Podeu anar-hi qualsevol dia del mes d’agost, excepte els dilluns. La visita guiada consisteix en una explicació d’uns 30 minuts per la zona dels aviaris seguida d’una sessió de vol d’uns 45 minuts.

Si teniu mascota, concretament gos, també podeu anar amb ells a fer aquesta activitat. I tot i que no poden accedir a les zones on es troben les aus ni a la zona de vol, s’han construït especialment uns espais per a ells on poden quedar-se (de manera gratuïta) mentre dura la visita. A més, després us podran acompanyar a la terrassa del restaurant o a les àrees de pícnic.

A la web de Cim d’àligues trobareu els horaris, preus, ubicació… tot el que necessiteu saber per anar-hi.

 

  • Dia 7 agost: ‘Terrats en cultura 2020’ a Barcelona

Si la situació ens ho permet us proposem passar una nit diferent. Es tracta del cicle ‘Terrats en cultura 2020’ a càrrec de l’associació cultural ‘coincidències’ que porten la cultura a espais públics no convencionals, en aquesta ocasió a un terrat al barri de l’antiga esquerra de l’Eixample. 

L’espectacle d’avui és ‘les coses excepcionals’ de Duncan Macmillan, una comèdia sobre allò que estem disposats a fer per aquells que estimem. La versió catalana va a càrrec de Pau Roca i veurem un monòleg sobre el sentiment de culpa. Tot comença amb una llista de coses que fan que la vida valgui la pena. Una llista que escriu un nen de sis anys a la mare que ha intentat suïcidar-se. Llista que, a aquell nen, ara adult, potser també li és útil. 

Per poder conèixer més sobre aquest cicle o comprar les entrades ho podeu fer des d’aquí. 

 

  • Dia 8 d’agost: ‘Cicle de concerts amb sopar als jardinets’

Si us agrada en Miquel Abras teniu l’oportunitat d’escoltar-lo en directe. Serà dins del ‘Cicle de concerts amb sopar als jardinets’ a Sabadell (a la cafetería Urpí als Jardins de l’Espai Cultura de Sabadell).

Les entrades tenen un preu de 20€ (si es compren de manera anticipada) i cada localitat inclou un sopar pica-pica i el concert. El cicle continuarà amb en Jofre Bardagí, el 22 d’agost i el sabadellenc Roger Padrós tancarà l’activitat el 29 del mateix mes.

Teniu tota la informació a l’agenda cultural de l’Ajuntament de Sabadell.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *