Informació local

Agenda estiuenca: del 9 al 15 d’agost

Imatge del mNATEC extreta del seu Instagram

Si aquest estiu no voleu o no podeu marxar de vacances no patiu. Hi ha moltes coses a fer si ens quedem a Barberà: podem fer visites culturals, redescobrir el patrimoni més proper, fer senderisme per la natura, conèixer indrets i racons que tenim al costat però que mai hem visitat i divertir-nos amb tota la família o amb els amics.

Per això, des de Ràdio Barberà cada dia d’aquesta setmana us anirem proposant una petita agenda amb diferents activitats de les quals podreu gaudir durant el mes d’agost. 

No hem d’oblidar, però, que en uns dies començarem un mes d’agost atípic: a les habituals restriccions per vacances li hem d’afegir les restriccions per la Covid-19. Tot i això, les activitats que nosaltres us proposem -en principi- no tenen més restriccions que les habituals de seguretat i sanitat.

  • Diumenge 9 d’agost: ‘Descobrint les masies de Polinyà’

Si us agrada caminar, una bona opció és descobrir algunes de les masies que encara queden a Polinyà com Can Monistrol, una masia de l’any 1700 on a l’actualitat crien cavalls o Can Padró, una masia basilical que no s’ajusta a la típica fisonomia d’aquest tipus d’arquitectura, o Can Cladelles i Can Alzina que actualment són restaurants.

Al web Viu el Vallès ens ofereixen un itinerari detallat d’un dels recorreguts que es pot fer.

  • Dilluns 10 d’agost: ‘Granja d’Aventura Park a Viladecavalls’

Imatge extreta de l’Instagram de Granja d’Aventura Park

Us proposem continuar les vacances amb molta diversió! Us parlem de Granja d’Aventura Park a Viladecavalls que és un parc d’oci educatiu per a nens, nenes i persones adultes on es pot aprendre a experimentar i divertir-se vivint un dia en plena natura.

Els infants podran descobrir com conviure de manera respectuosa amb el medi ambient, utilitzaran instal·lacions construïdes amb material reciclat i coneixeran un munt d’animals que han estat adoptats per Granja d’Aventura Park.

Consulteu tot el que podeu fer a la seva pàgina web. 

  • Dimarts 11 agost: ‘Visita al mNATEC’

Podeu aprofitar per visitar el mNATEC, el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, durant l’estiu obre de dimarts a diumenge amb visita gratuïta. El mNATEC té per missió estudiar, interpretar, conservar, difondre i mostrar, de forma innovadora i participativa, la implantació i evolució dels avenços científics i tècnics, la seva aplicació industrial, i, molt especialment la seva implicació i incidència social.

Trobareu exposicions que agradaran a tota la família: exposicions sobre l’espai, sobre química, sobre la història del tèxtil o de la tecnologia, sobre automòbils, sobre ordinadors… a més es pot interactuar en molts dels espais!

Us deixem el link del museu aquí. 

  • Dimecres 12 d’agost: ‘Font de la Botzegada’ 

Imatge de la Font de la Botzegada extreta de la web de l’Ajuntament de Castellbisbal

Us proposem conèixer la font de la Botzegada a Castellbisbal. Un recorregut de poc més de mitja hora començant des del Museu de la Pagesia.

La font, que porta el nom del torrent, és un lloc molt humit, que compta amb una gran varietat d’espècies vegetals, i que es converteix en el rebost alimentari de moltes espècies animals, com senglars o esquirols. Realment aquesta font és un salt d’aigua com podeu veure a la imatge. 

Trobareu més informació a la web de l’ajuntament de Castellbisbal.

  • Dijous 13 d’agost: ‘Diversió a Bosc Tancat’

Us proposem un dia d’oci a ‘Bosc Tancat’ és un centre d’esbarjo i d’aventura de més de 8 hectàrees on hi ha diversió per a tothom. Està ubicat a Cerdanyola del Vallès, i podeu fer una mica de tot: Té 4 piscines, té un restaurant, té zona de barbacoes i té un parc d’aventures considerat el més gran d’Espanya on tota la família podrà gaudir als circuits i jocs d’aventura. 

Per a més informació i reservar clickeu aquí.

  • Divendres 14 d’agost: ‘De ruta per Barcelona’

Si la situació ho permet, us proposem la ruta ‘la BCN de les epidèmies’Cultruta és l’empresa que ofereix aquesta original passejada, i tot i que n’hi ha de moltes altres aquesta és la nostra proposta.

Ja fa uns mesos vivim en plena pandèmia no és la primera vegada que el món viu una situació així i a Barcelona se n’han viscut situacions pitjors: la Pesta Negra, la Verola, el Còlera, el Tifus, la Febre Groga, La Grip Espanyola i la Sida han assolat el món i casa nostra. En aquesta ruta s’explorarà què va passar i els espais on va passar, s’explicaran històries de gent anònima i s’explicaran els canvis socials que s’han produït per culpa de les pandèmies.

Aquesta ruta té un preu d’entre 12 i 16€, si voleu més detalls o buscar d’altres rutes consulteu la web de Cultruta.

  • Dissabte 15 d’agost: ‘Descobrint els formatges vallesans’

Productes de la Frasera. Imatge extreta de la web de la Frasera.

Ja hem parlat en la primera part d’aquesta agenda estiuenca dels productors i elaboradors locals. Avui us convidem a visitar la Finca de la Frasera, una formatgeria ubicada a Vacarisses, envoltada d’un entorn de gran valor paisatgístic i natural. A la Frasera podem visitar les instal·lacions, fer una passejada per la finca i conèixer el ramat de cabres. A més, podem tastar els formatges i hi ha una botiga on es poden comprar.

Per poder fer la visita us heu de posar en contacte amb la Finca de la Frasera. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *