Informació local

Agenda estiuenca: del 16 al 23 d’agost

Tren del parc de l’Hostal del Fum. Imatge de la web de l’Ajuntament de Palau-Solità i Plegamans

Si aquest estiu no voleu o no podeu marxar de vacances no patiu. Hi ha moltes coses a fer si ens quedem a Barberà: podem fer visites culturals, redescobrir el patrimoni més proper, fer senderisme per la natura, conèixer indrets i racons que tenim al costat però que mai hem visitat i divertir-nos amb tota la família o amb els amics.

Per això, des de Ràdio Barberà cada dia d’aquesta setmana us anirem proposant una petita agenda amb diferents activitats de les quals podreu gaudir durant el mes d’agost. 

No hem d’oblidar, però, que en uns dies començarem un mes d’agost atípic: a les habituals restriccions per vacances li hem d’afegir les restriccions per la Covid-19. Tot i això, les activitats que nosaltres us proposem -en principi- no tenen més restriccions que les habituals de seguretat i sanitat.

  • Diumenge 16 Agost: ‘Festival FES Pedralbes’

Si la situació ens ho permet, també podem assistir en algun moment de l’estiu al FES Pedralbes, un nou cicle de concerts que ocupa els Jardins de Pedralbes a Barcelona durant tot l’estiu. Podeu escollir entre un munt d’artistes, nosaltres us proposem la gira 20/20 de ‘Els Pets’ on porten als escenaris els seus 20 èxits més coneguts.

Per comprar entrades i veure la programació podeu fer-ho des d’aquí. 

  • Dilluns 17 d’agost: ‘D’excursió a la Mola’

Què us sembla anar d’excursió a la Mola? Si no ho heu fet mai, podeu aprofitar aquest estiu. És una excursió que podeu perfectament amb els més petits i petites, la ruta més senzilla és la del ‘camí dels monjos’ que té menys desnivell. Al cim hi trobareu el Monestir romànic de Sant Llorenç del Munt, una ermita i un restaurant on si voleu dinar haureu de reservar.

  • Dimarts 18 d’agost: ‘CosmoNits’

Enguany les CosmoNits presenten un cicle de pel·lícules que plantegen temes com el cos i la tecnologia, les mutacions, les realitats múltiples o les clonacions. I a més de veure el film, es podrà gaudir d’una visita al museu i d’un menú especial per sopar a la cafeteria del CosmoCAixa. L’entrada al museu i a la pel·lícula té un preu de 6€, i es podran gaudir tots els dimarts a l’aire lliure a la plaça de la Ciència de Cosmocaixa. Nosaltres us recomanem la del 18 d’agost: Jurassic Park.

Teniu tota la informació sobre aquesta i altres pel·lícules aquí. 

  • Dimecres 19 d’agost: ‘Descobrint la Vall d’Horta’

Imatge de la web de Rossinyol Nou

Aquest espai es troba dins del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac i forma part del terme municipal de Sant Llorenç Savall. La manera més econòmica de conèixer la Vall d’Horta és fent senderisme, però us proposem també fer-ho d’una manera una mica més original: amb segway. L’itinerari guiat de la Vall d’Horta fa un recorregut pels camins de la vall per tal de conèixer el seu entorn rural, les seves masies i l’edifici modernista del Marquet de les Roques, antiga casa d’estiueig del poeta Joan Oliver.

L’empresa Rossinyol Nou fa aquest tipus de sortides, a la seva web hi trobareu aquestes i d’altres que potser us interessen .

  • Dijous 20 d’agost: ‘Passejant pels parcs del Vallès’

Potser avui és un bon dia per descansar a algun dels parcs que tenim al Vallès Occidental. Ben a prop tenim el Parc Central del Vallès però si volem allunyar-nos de Barberà, podem anar fins al Parc Catalunya, o al Parc de Can Gambús a Sabadell. A tots dos espais trobareu bars i restaurants on fer un refrigeri, i espais on descansar i prendre la fresca.

Piscina de Vallparadís. Imatge extreta de la web de l’Ajuntament de Terrassa.

A Terrassa podreu passejar per Vallparadís, el parc urbà més gran de Catalunya i on hi ha, fins i tot, una de les piscines municipals de la ciutat. A més, el Parc de Vallparadís també és una mostra de la història i el patrimoni cultural de la ciutat de Terrassa, ja que dins del Parc trobem: Castell CartoixaEsglésies de Sant Pere, Museu Tèxtil i la Casa Baumann.

Fins a Sant Quirze podem anar per visitar el Parc de les Morisques. Un espai de més de 40.000 metres quadrats on hi ha un llac artificial en quèl potser us trobeu algun animalet. Té vàries zones de joc, a més d’un amfiteatre i un gimnàs a l’aire lliure.

A Palau Solità i Plegamans trobem el Parc de l’Hostal del Fum. Un espai que disposa de zones de pícnic, amb vegetació autòctona i un rierol que enllaça estanys d’aigua. A més, igual que passa a altres parcs urbans, hi ha un petit tren que fa un recorregut d’uns 20 minuts al voltant del parc.

A Ripollet us proposem visitar el Parc dels Pinetons. Un parc que també té àrea de pícnic (incloses barbacoes), cafeteria, fonts d’aigua, jocs infantils, brolladors… Està clar que sense necessitat de sortir de les ciutats podem gaudir d’un dia ple de natura. 

A la web de Viu el Vallès podeu veure una relació de tots els parcs del Vallès Occidental.

  • Divendres 21 d’agost: ‘Anem a l’Observatori de Sabadell’

Imatge de la web de l’Observatori de Sabadell

Podeu aprofitar l’estiu per fer-ho, ja que des de l’Observatori ofereixen sessions d’observacions privades per a famílies (un màxim de 8 membres). Unes sessions que estaran dedicades a les observacions de la Lluna, el Sol, i els planetes de Júpiter i Saturn. Durant una hora es donaran explicacions, es respondrà als dubtes i ensenyaran com funcionen els telescopis, a més evidentment, de poder observar l’astre amb els telescopis de l’Observatori.

A la seva web podeu contactar amb ells i veure quines sessions hi ha disponibles.

  • Dissabte 22 d’agost: ‘Nits màgiques a la Casa Batlló’

Sempre que la situació i les autoritats ho permetin, us recomanem passar una ‘nit màgica’ a la Casa Batlló on podeu adquirir diferents tipus d’entrada però on, en qualsevol cas, en gaudireu de la visita a la Casa Batlló i un concert (els preus oscil·len entre 19 i 49€). La nostra proposta és assistir al concert d’avui amb ‘la Mar de Rumba’ (Rumba, Bossa nova, Boleros, Jazz fusion).

Al calendari podeu trobar les dates i els horaris disponibles, a més de la llista d’artistes que participen a l’activitat. 

Església de Sant Esteve. Imatge de la web de l’Ajuntament de Castellar del Vallès

  • Diumenge 23 d’agost: ‘Caminant per Castellar del Vallès’

Us proposem acabar la setmana a Castellar del Vallès, fent un itinerari pel nucli antic del municipiUn itinerari on podrem conèixer espais tan emblemàtics i amb tanta història com l‘Arxiu d’Història de Castellar, l’Escola Municipal de Música Torre Balada, els jardins i l’edifici del Palau Tolrà, seu actual de l’ajuntament de Castellar del Vallès o l‘església de Sant Esteve coneguda com la Catedral del Vallès.

Al web de l’Ajuntament de Castellar del Vallès ens fan una ruta detallada i ens proposen d’altres que també ens poden interessar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *