Informació local

Ortiz: “És bàsic aconseguir el residu zero”

Avui el regidor de Medi Natural i Transició Energètica de l’Ajuntament de Barberà del Vallès, Carles Ortiz, ha parlat a ‘El cafè de ben a prop’ sobre la Declaració d’Emergència Climàtica que es va aprovar a la sessió plenària del mes de juliol.

Ha explicat que amb aquesta Declaració, entre d’altres, es vol aconseguir una descarbonització de l’atmosfera i que la temperatura del planeta no continuï augmentant.

Ortiz ha declarat que això la ciutadania “ho notarà en què a poc a poc s’anirà construint una estructura de producció d’energia sostenible a través d’una comunitat local d’energia on anirem convidant a les empreses locals i als particulars a què se sumin, i democratitzarem la distribució i el consum d’energia”.

A més Ortiz també ha assegurat que “és bàsic aconseguir el residu zero” i ha aprofitat per explicar que aquest mateix dilluns s’ha posat en marxa la recollida porta a porta dels residus als establiments de Barberà. Un servei que hauria d’haver començat al mes d’abril però amb la situació sanitària, el confinament i l’Estat d’Alarma finalment s’ha desplaçat fins al juliol.

L’objectiu principal d’aquesta mesura “és aconseguir segregar la matèria orgànica de la resta de residus a tots els establiments de Barberà”. 

Si voleu escoltar l’entrevista sencera amb el regidor de Medi Natural i Transició Energètica de l’Ajuntament de Barberà del Vallès, Carles Ortiz, ho podeu fer a continuació:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *