Informació local

Risc de rebrot mitjà a Barberà del Vallès

Actualment Barberà del Vallès registra un índex de risc de brot mitjà després de sumar 11 nous casos de contagi els darrers 7 dies, segons les dades d‘un mapa el·laborat per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals amb la metodologia del grup de recerca Biocom-Sc de la UPC. En aquest índex no fan servir les dades dels darrers tres dies perquè encara es poden actualitzar i tenir variacions importants.

En concret, l’índex és del 81.59. L’escala per entendre aquesta dada és: risc de brot molt baix entre 0 i 30, risc baix entre 31 i 70, risc mitjà fins a 100, risc elevat entre 100 i 200 i a partir d’aquesta xifra es considera que el risc de brot és molt alt. Per calcular aquest índex es tenen en compte bàsicament dues variables. D’una banda, la taxa de reproducció dels contagis que ens diu quantes persones es contagien de mitjana a partir d’un cas de coronavirus. Quan la taxa es troba per sobre d’1 vol dir que la malaltia creix. A Barberà en aquest moment és d’1.93.

Aquesta variable es creua amb la incidència acumulada de casos per cada 100.000 habitants els últims 14 dies que en el cas de Barberà del Vallès és 42,31, ja que s’han diagnosticat amb PCRs 14 casos en les dues darreres setmanes. Des de l’inici de la pandèmia s’han registrat a Barberà del Vallès un total de 415 casos confirmats amb una prova PCR segons les dades de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AquAS).Un altre factor important és la densitat de població, més densitat implica més risc de brot.

Risc elevat a l’entorn de Barberà

L’índex de creixement potencial de brot o índex de risc és més desfavorable a totes les ciutats adjacents a Barberà del Vallès que es troben en risc alt o molt alt. A Badià del Vallès l’índex és del 136,02 i havia arribat a ser del 180, tot i que la taxa de reproducció de l’epidèmia és més baixa que a Barberà. Els darrers 14 dies la incidència acumulada per cada 100.000 habitants és de 112,11 amb 17 casos diagnosticats.

A Sabadell l’índex de risc també és alt, el 145,45, a l’altra capital del Vallès Occidental Terrassa l’índex és del 120, per poc supera el 100 a Santa Perpètua de Mogoda, a Cerdanyola és el 139,01, per sobre del risc a Badia i el municipi proper a Barberà del Vallès amb una situació més desfavorable és Ripollet amb un índex risc del 361,84, 24 casos diagnosticats la darrera setmana i una taxa de reproducció per sobre del 5.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *