Informació local

Què hem de saber sobre seguretat abans de marxar de vacances?

Avui a ‘El cafè de ben a prop’ aprofitant el darrer dia de programa de la temporada, han parlat amb la responsable de l’Oficina de Relacions amb la Comunitat dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Barberà del Vallès, Jèssica González.

González ha aprofitat la seva intervenció per donar consells de seguretat bàsics per al dia a dia però també per a les vacances.

Consells per a la vida diària:

  • La clau: és molt important tancar sempre els accessos amb clau, sense importar l’estona que estiguem fora. Si no ho fem, poden obrir la porta molt ràpidament i sense provocar danys al pany. També es recomana tancar amb clau quan anem a dormir i no buscar mai amagatalls per a les claus a zones externes al domicili.
  • Entrades: a les entrades dels edificis (porta de l’edifici, pàrquings, etc.) s’ha de vigilar sempre que es tanquin bé. A més, també aconsellen invertir en seguretat als accessos a casa (porta blindada, reixes, panys d’alta seguretat, claus amb serreta, alarmes).
  • Falsos instal·ladors: hem de vigilar amb les persones desconegudes que volen entrar a casa nostra amb l’excusa d’instal·lar o comprovar qualsevol element del nostre habitatge. Si no tenim notificacions prèvies, ens hem de posar en contacte amb la companyia i esbrinar si és un instal·lador oficial o no.

Consells específics per a les vacances:

  • Importància de la discreció: s’ha de vigilar a qui expliquem i a on expliquem que anem de vacances. A més, a les xarxes socials és millor no publicar res i si ho fem anar amb compte a no donar gaires detalls.
  • Vigilar de tant en tant: ens recomanen donar la clau a algú de la nostra confiança perquè vingui a recollir la correspondència, posar una rentadora, aixecar les persianes… Però si no volem donar la clau a ningú, podem solucionar-ho posant temporitzadors.
  • Col·laboració ciutadana: si el veïnat veu coses com marcadors a les portes o que algú els hi ha tancat la clau de l’aigua, s’hauria d’avisar a la policia perquè sàpiguen que per aquella zona hi ha gent intentant entrar als habitatges.

Si voleu escoltar l’entrevista sencera amb la responsable de l’Oficina de Relacions amb la Comunitat dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Barberà del Vallès, Jèssica González podeu fer-ho a continuació:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *