Informació local

Ple extraordinari: dimecres 2 de setembre

L’Ajuntament de Barberà del Vallès celebrarà demà dimecres, 2 de setembre, un ple extraordinari el qual acollirà únicament una moció presentada pel grup municipal de la PCPB centrada en la suficiència financera dels ens locals.

La moció insta al ple a mostrar el seu rebuig vers l’acord assolit entre el Govern de l’Estat i la FEMP respecte a diverses mesures financeres de caràcter extraordinari i urgent aplicables a les entitats locals per a fer front a la crisi derivada de la Covid-19, ja que segons el grup municipal les condicions d’aquestes “no s’adeqüen a les reivindicades pel municipalisme català”.

El text també reivindica l’autonomia local i es sol·licita que les administracions locals puguin disposar dels seus superàvits i romanents per a destinar-los a diferents mesures de reactivació econòmica. Per una altra banda, també es sol·licita que el Govern de l’Estat garanteixi un crèdit extraordinari per a la recuperació econòmica i social dels ens locals amb una dotació mínima a fons perdut de 5.000M€.

La PCPB també sol·licita instar la Generalitat a crear un fons de cooperació extraordinari per als ens locals de 150 milions per a l’any 2020 i de la mateixa quantia per al 2021 i que comptabilitzi les despeses a les que han hagut de fer front les administracions locals pels serveis derivats de la pandèmia i per les noves regulacions i plans de desconfinament.

La sessió plenària extraordinària començarà a les 19h i es podrà seguir en directe per Ràdio Barberà sintonitzant el dial 98.1 de la FM o a través de la web www.radiobarbera.cat. També es pot seguir a través del perfil oficial de Youtube de l’Ajuntament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *