Informació local

L’agost es tanca amb 104 persones més a l’atur

Barberà del Vallès segueix la tònica general i també ha vist augmentat el seu índex d’atur en aquest mes d’agost. Concretament ho ha fet en 104 persones respecte al mes de juliol, assolint la xifra de 2.084 persones sense feina.

A nivell interanual, s’ha experimentat un increment de 326 persones, ja que el mateix mes del 2019 Barberà tenia 1.758 persones aturades. Aquest increment està marcat per l’impacte econòmic arran del coronavirus, ja que des de març hi ha 388 persones més registrades a l’atur.

Un segon trimestre marcat pel Covid-19

L’Observatori social i comarcal de l’Ajuntament de Barberà del Vallès ha publicat les dades referents al segon trimestre del 2020, és a dir, des del mes d’abril fins al mes de juny. Unes dades que també són interessants per avaluar els efectes de la pandèmia. Les persones residents amb feina a Barberà del Vallès eren 14.008, un 3,9% menys que fa un any, respecte el trimestre anterior només cau 0,7%.

La caiguda és més forta en els llocs de treball assalariat amb seu a Barberà visquin on visquin les persones que hi treballen: un 6,3% interanual amb 17.021 llocs de feina. L’explicació, en part, és el tancament d’empreses. A Barberà hi ha un 10,1% menys d’empreses que fa un any (1.259), tot i que durant el segon trimestre s’han recuperat lleugerament (+0,8%).

Els descens més important en termes relatius es dona a la contractació: -48,3% intertrimestral i –53,6% interanual. La majoria dels contractes continuen sent temporals i només un 14,6% indefinits. La distribució de la contractació indefinida continua registrant desigualtat de gènere: 66,1% dels contractes indefinits els signen homes.

Vallès Occidental

Al Vallès Occidental, aquest vuitè mes de l’any s’han registrat 61.560 persones aturades, 1.518 més que al mes de gener. Una xifra molt per sobre de la que es registrava al mateix mes de l’any 2019 quan eren 50.211 persones les que es trobaven a l’atur en aquell moment.

Catalunya lidera el creixement de l’atur

Catalunya ha augmentat el seu índex d’atur en 11.293 persones, es a dir que actualment, segons el Ministeri de Treball, hi ha 480.000 persones aturades.

En termes absoluts, Catalunya és la comunitat on més s’ha disparat l’atur. I a nivell interanual aquest s’ha incrementat un 29,4%, ja que durant l’agost de 2019 Catalunya comptava amb 371.418 persones aturades. Cal tenir en compte a més que les dades publicades aquest dimarts pel Ministeri de Treball i no inclouen els centenars de milers de persones afectades per un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació

El secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, ha explicat aquest dimarts que evidentment la pandèmia que estem vivint i les seves conseqüències han estat la principal causa de que es registrin aquestes xifres.

Ginesta ha xifrat en 299.302 les persones treballadores afectades per les conseqüències de la pandèmia en el mercat de treball a data d’avui, que és el resultat de la suma de les 170.242 persones que encara estan afectades per expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) més els 129.060 llocs de treball perduts entre l’últim dia de febrer fins a l’últim dia d’agost.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.