Informació local

El ple rebutja l’acord entre el Govern de l’Estat i la FEMP

Aquest dimecres, 2 de setembre, s’ha reprès el curs polític a l’Ajuntament de Barberà del Vallès amb un ple extraordinari el qual va acollir únicament una moció presentada pel grup municipal de la PCPB centrada en la suficiència financera dels ens locals, un manifest que van posar en marxa l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya. La sessió es va dur a terme novament de forma telemàtica seguint la noves mesures de seguretat al voltant de la COVID-19.

L’objectiu de la moció era mostrar el rebuig vers l’acord assolit entre el Govern de l’Estat i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) respecte a diverses mesures financeres de caràcter extraordinari i urgent aplicables a les administracions locals per a fer front a la crisi derivada de la Covid-19. El text reclama que tots municipis puguin utilitzar els estalvis i romanents que els hi són propis, mitjançant una modificació legal de la llei d’estabilitat pressupostària i la Llei de racionalització i sostenibilitat de l’Administració local, per a destinar-los a la reactivació socioeconòmica derivada de la crisi social, sanitària i econòmica de la COVID-19.

En aquesta ocasió la moció va ser aprovada amb el vot a favor de Ciutadans, ERC, Podem Barberà i la PCPB, que van criticar l’acord pres pel Govern de l’Estat i la FEMP al·legant que perjudica directament l’autonomia local dels ajuntaments, crea desigualtats i fomenta una discriminació entre els municipis.

En canvi, el PSC es va abstenir argumentant que el text encara està en tràmit i pot patir modificacions i emplaçava a la resta de grups a decidir-ho més endavant en junta de portaveus.

Podeu escoltar la sessió plenària extraordinària del mes de setembre de l’Ajuntament de Barberà del Vallès a continuació:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *