Informació local

Normalitat en un inici de curs condicionat per la covid-19

El curs escolar s’ha iniciat aquest matí sense incidents a Barberà del Vallès. 4.432 estudiants han tornat aquest dilluns 14 de setembre a les aules al nostre municipi en un curs que ve marcat per les mesures de seguretat imposades arran la crisi de la covid-19.

En els darrers mesos, administracions i centres escolars han hagut de treballar coordinadament per a preparar aquest curs anòmal i tal com ha explicat el regidor d’Educació de l’Ajuntament de Barberà del Vallès als micròfons de Ràdio Barberà, Daniel González, avui “s’ha posat en marxa tot allò que fins ara només s’havia plasmat en paper”. “En general hi ha hagut normalitat, tot i que partint de la base que ara ja res és normal”, ha afegit.

Així, els centres educatius han hagut d’adoptar un gran ventall de mesures. “El més important són els grups estables, cada alumne tindrà clar quina és la seva classe i aquesta organització permetrà controlar la traçabilitat del virus”, ha explicat González.

Les entrades i sortides dels centres també s’han vist modificades, doncs s’han diversificat i esglaonat per a evitar concentracions i aglomeracions.

El regidor també ha destacat el reforç en la neteja en els diferents centres i la creació de nous espais per a poder complir amb les ràtios estipulades per la Generalitat de Catalunya: “Els coles han hagut d’adaptar espais per crear més classes i no superar les ràtios. Classes de música, anglès o fins i tot menjadors, s’han convertit en aules ordinàries”.

Entrada a l’Escola Can Llobet

Arran les noves ràtios també ha augmentat el nombre de membres del professorat a la nostra ciutat. Els nous efectius s’han distribuït segons les necessitats de cada centre.

González també ha explicat quins són els protocols a seguir en el cas que es doni un positiu, ja sigui entre l’alumnat o el professorat.

Més de 4.400 alumnes

A Barberà del Vallès són 4.432 els i les estudiants els que s’han incorporat a les aules avui dilluns. Del total, 2.985 són alumnat de primària distribuït en les set escoles del nostre municipi, dels quals 289 inicien P3.

Respecte a l’ESO, aquesta acull 1.447 alumnes en els tres instituts i l’institut escola de la ciutat. Per la seva banda, les sis llars d’infants públiques municipals de Barberà del Vallès comencen amb 204 infants. Aquest curs hi ha hagut menys matrícules que els cursos anteriors i per aquest motiu es compta amb ràtios més baixes de les que estableix el Departament en pràcticament tots els grups.

Tots els detalls sobre l’inici de curs a Barberà del Vallès els ha donat aquest matí al De ben a prop el regidor d’Educació, Daniel González. L’entrevista íntegra la podeu escoltar a continuació:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.