Informació local

L’habitatge, un dels protagonistes al ple del mes de setembre

Aquest dimecres, 23 de setembre, l’Ajuntament de Barberà del Vallès ha celebrat el ple municipal corresponent al mes de setembre, el qual novament es va dur a terme de manera telemàtica, fet que va provocar interrupcions i problemes de comunicació en diverses intervencions.

La primera part de la sessió es va dedicar a temes d’àmbit administratiu i a donar compte al ple de diversos decrets d’alcaldia i del període mig de pagament global a proveïdors del segon trimestre d’aquest any, així com de l’informe de morositat i l’estat d’execució del pressupost a 30 de juny.

A continuació es van començar a tractar les diverses mocions presentades pels grups municipals. La gran majoria es van presentar en format d’urgència, i tres d’elles feien referència a l’habitatge.

Des de Ciutadans es va proposar la creació d’un pla municipal en contra l’okupació d’habitatges, tot i que no va rebre el suport de cap grup del ple. Per una altra banda, Podem instava a defensar al dret de l’habitatge i lluitar contra la manipulació informativa, una moció que finalment va tirar endavant amb el vot a favor de Podem Barberà, ERC i el PSC, el vot en contra de Ciutadans i l’abstenció de la PCPB. Finalment des d’ERC presentaven una moció per a mostrar suport a l’aprovació de la llei de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes d’arrendament d’habitatge. En aquest cas la moció no va tirar endavant, ja que va rebre els vots en contra de Ciutadans i el PSC, i l’abstenció de la PCPB.

En aquesta sessió ERC també havia presentat dues mocions al voltant de la monarquia espanyola. En la primera, on demanava l’abolició d’aquesta institució, va rebre el vot favorable dels republicans, Podem Barberà i dos regidors/res del PSC; el vot en contra de ciutadans i tres regidors/res socialistes i l’abstenció de la PCPB i dos regidors/res del PSC. A la segona instava a demanar al Congrés dels Diputats la creació d’una comissió que permeti investigar les presumptes irregularitats comeses per membres de la Família Reial. En aquesta ocasió, la moció va rebre el vot a favor d’ERC, Podem Barberà i quatre regidors/res del PSC, el vot en contra de Ciutadans i dos regidors/res socialistes i l’abstenció de la PCPB i un regidor del PSC.

Per una altra banda el PSC van presentar una moció sobre l’emergència educativa, per a garantir, entre altres, el dret a l’educació en condicions d’igualtat d’oportunitats. En aquesta ocasió la moció va veure la llum , ja que tots els grups li van donar suport menys ERC que va votar en contra.

Finalment restaven dues mocions que havien estat aprovades anteriorment en junta de portaveus. La primera, presentada per Podem Barberà, sol·licitava una reunió urgent per a parlar sobre la situació actual de les entitats socials i culturals fruit de la pandèmia. I la segona, recolzada per tots els grups, es centrava en les reivindicacions financeres dels ens locals per a garantir la recuperació econòmica.

Aquests són alguns dels punts que es van tractar a la sessió plenària, els podeu recuperar, juntament amb la resta al següent àudio:

Join the discussion

  1. Роман

    Здравствуйте, моя любимая газета. Я получаю колосасальное наслаждение от просмотра Всех ваших постов!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *