Entrevistes

Garcés defèn les mesures però denuncia que no es compta amb el món local

Arran l’anunci de les noves restriccions aprovades aquest dimecres, 14 d’octubre, pel Procicat, el programa de “Ben a prop” ha parlat aquest matí amb l’alcalde de Barberà del Vallès, Xavier Garcés.

Garcés ha manifestat que actualment a Barberà del Vallès té un índex de reproducció de la malaltia d’1’76. “Una persona infectada està contagiant gairebé a dues al nostre municipi. Per tant això és una situació molt greu, que pot comportar un increment diari del número de casos i això és el que hem d’evitar“.

Precisament per la gravetat de la situació, l’edil ha manifestat que les mesures presses són necessàries, ha destacat la importància de prendre-les de forma conjunta, però alhora ha remarcat que s’haurien d’haver establert abans.

Garcés ha aprofitat la seva intervenció als micròfons de Ràdio Barberà per a reivindicar novament la construcció de l’Hospital Ernest Lluch i el reforç de l’assistència sanitària primària. I alhora ha denunciat la falta de coordinació de la Generalitat de Catalunya amb els ens locals: “Quan es prenen aquestes mesures no es pensa com s’han de portar a terme. No s’ha consultat el món local. Demanem que quan es prengui alguna decisió hi hagi un consens amb el món local i no només una comunicació”.

Finalment Garcés ha defès la gestió dels ajuntaments vers la crisi de la covid-19 tant respecte a l’àmbit sanitari com a l’econòmic, recordant la convocatòria dels ajuts municipals als comerços que resta oberta aquests dies.

Podeu escoltar tota l’entrevista a l’alcalde de Barberà del Vallès, Xavier Garcés a continuació:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *