Informació local

Ordenances fiscals i subvencions arran la covid-19 al ple d’octubre

Aquest dimecres l’Ajuntament de Barberà del Vallès ha celebrat el ple municipal corresponent al mes d’octubre, el qual novament es va dur a terme de manera telemàtica.

La declaració de la Xarxa de Ciutats i Pobles Cap la Sostenibilitat per una recuperació verda i socialment justa o diverses modificacions de les ordenances fiscals, que inclouen bonificacions al voltant de la sostenibilitat i les energies renovables, van ser les protagonistes de la primera part d’aquesta sessió del mes d’octubre.

Posteriorment es va passar a aprovar les diverses mocions que van presentar els diferents grups municipals.

Així ERC proposava manifestar rebuig a les resolucions i interpretacions del Tribunal Suprem pel que fa als drets penitenciaris dels presos polítics i des del PSC presentaven una moció per a sol·licitar a l’Arxiu de la Guerra Civil de Salamanca el retorn d’un document del comitè local del Partit Socialista unificat de Catalunya de Barberà del Vallès.

En l’apartat de mocions d’urgència també es va donar llum verda a la petició del PSC a reclamar ajudes a fons perdut al govern de la Generalitat pels sectors de la restauració i comerç del municipi que s’han vist afectats per la crisi de la covid-19. També s’aprovava la moció d’ERC en rebuig a la politització de la justícia espanyola.

Finalment des de l’equip de govern van presentar dues propostes de resolució, la primera respecte a la concessió directa de subvencions a entitats afectades per la crisi sanitaria i econòmica, mesura que es troba dins el Pacte Local per la Reconstrucció i Recuperació Social i Econòmica de Barberà del Vallès, i una segona en referència a l’atorgament d’una subvenció directa al Club Escacs Barberà per a realització de l’Open Internacional d’Escacs, que no es va poder dur a terme al juliol donada la crisi sanitària, però que s’ha reprogramat per al mes de novembre.

Podeu escoltar tota la sessió plenària del mes d’octubre de l’Ajuntament de Barberà del Vallès a continuació:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *