Informació local

El risc de rebrot baixa però continua alt a Barberà

Segons les dades del Departament de Salut d’aquest dimarts, el risc de rebrot ha disminuït de manera considerable aquesta setmana a Barberà del Vallès, concretament en 113 punts i se situa en 581, però segueix sent alt.

La taxa reproductiva efectiva (Rt) també baixa i se situa en 0,99. El que segueix augmentant és la xifra de casos positius per covid-19 acumulats a la nostra població. Així actualment Barberà registra 988 casos de coronavirus, 106 més respecte a fa set dies.

Per una altra banda, segons dades d’aquest dimarts, també ha disminuït el nombre de persones del nostre municipi ingressades en un centre hospitalari a causa de la Covid-19, i a hores d’ara n’hi ha 7, una de les quals es troba a l’UCI.

Respecte als centres escolars, actualment Barberà compta amb cinc que registren algun grup confinat segons l’aplicació TraçaCovid de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta setmana destaquen les xifres que presenten les escoles Elisa Badia i Pablo Picasso. La primera compta amb cinc grups confinats, 98 persones aïllades, entre les quals es troben set docents, i a més ha registrat sis positius en els darrers últims dies.

L’Escola Pablo Picasso compta amb tres grups confinats, que han aïllat 52 alumnes i cinc docents. I s’han registrat positius en els darrers deu dies.

Amb dos grups confinats es troben els instituts la Romànica, Bitàcola i l’Institut Escola Can Llobet. El primer ha vist força reduïda la xifra de persones aïllades, ja que fa set dies en registrava 121 i era en són 42, dues d’elles, docents. A més aquest centre registra 20 positius acumulats. Respecte a l’Institut Bitàcola, les persones aïllades són 54, entre les que es troben dos docents. I l’Institut Escola Can Llobet compta amb 38 alumnes i tres docents aïllats.

Finalment hi ha tres centres que únicament compten amb persones aïllades. L’Escola Can Serra, tres; l’Escola Miquel Martí i Pol, dos, i l’Escola El Bosc, una.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *