Informació local

Barberà del Vallès supera el miler de positius acumulats per covid-19

El risc de rebrot pràcticament no ha variat a Barberà del Vallès en comparació amb el registrat el passat dimarts. Així segons les dades del Departament de Salut d’aquest dimarts, Barberà compta amb un risc de rebrot de 580 punts, un punt menys que fa set dies. En conseqüència el risc de rebrot continua sent alt a la nostra ciutat.

Per una altra banda, la taxa reproductiva efectiva (Rt) ha pujat i ha passat de 0,99 a 1,05. Novament ha augmentat la xifra de casos positius per covid-19 acumulats a la nostra població, concretament s’han registrat 76 casos més, un increment una mica més lleu que en les últimes setmanes. Barberà, però, ja ha sobrepassat el miler de casos positius, ja que n’ha registrat 1.064.

Per una altra banda, segons dades d’aquest dimarts, també ha augmentat el nombre de persones del nostre municipi ingressades en un centre hospitalari a causa de la Covid-19, i actualment n’hi ha 11. Segons el Departament de Salut, també s’ha produït una defunció en aquests últims set dies.

També han variat les xifres de grups i persones confinades en els centres escolars del nostre municipi. Així, segons les dades d’aquest dimecres de l’aplicació TraçaCovid de la Generalitat de Catalunya, actualment Barberà compta amb 4 centres que registren algun grup confinat.

Novament encapçala aquesta llista per nombre de grups i alumnes confinats l’Institut La Romànica, ja que compta amb dos grups confinats, 39 persones aïllades, una de les quals és docent, sis positius en els darrers 10 dies i 26 positius acumulats.

L’Escola Pablo Picasso, l’Institut Escola Can Llobet, i la Llar d’Infants La Blava també compten amb un grup confinat. La primera registra 23 alumnes, un docent aïllat i tres positius en els darrers 10 dies. L’Institut Escola Can Llobet, 20 persones aïllades, entre les quals es troba un docent i tres positius en els darrers 10 dies. I la Llar d’Infants la Blava compta amb un grup confinat, 6 alumnes aïllats i una persona docent.

La resta de centres només registren persones aïllades, sense que s’hagi hagut de confinar cap grup al complet. Així l’Institut Bitàcola té quatre alumnes aïllats, l’Escola Can Serra, cinc; l’Escola El Bosc, un alumne i un positiu en els darrers 10 dies i l’Escola Marta Mata, un alumne.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *