Entrevistes

El risc de rebrot experimenta una forta davallada a Barberà

Destacable descens del risc de rebrot a Barberà del Vallès al disminuir en una setmana 243 punts i situar-se en els 337, una xifra, però, que encara estableix el nivell del risc de rebrot alt segons dades del Departament de Salut d’aquest dimarts 17 de novembre.

També ha disminuït la taxa reproductiva efectiva (Rt) i ha passat d’1’05 a 0’77, més baixa inclòs que fa dues setmanes. La xifra de casos positius per covid-19 acumulats a la nostra població ha augmentat en 56, novament un increment més lleu que en les últimes setmanes. D’aquesta manera Barberà acumula 1.120 casos positius de covid-19 des de l’inici de la pandèmia i 82 defuncions.

Per una altra banda, segons dades d’aquest dimarts, també ha disminuït el nombre de persones del nostre municipi ingressades en un centre hospitalari a causa de la Covid-19, i han passat d’11, fa set dies, a dues en l’actualitat.

També han variat les xifres de grups i persones confinades en els centres escolars del nostre municipi. Així, segons les dades d’aquest dimecres de l’aplicació TraçaCovid de la Generalitat de Catalunya actualment, Barberà compta amb 4 centres que registren algun grup confinat.

L‘Institut La Romànica torna a ser el que compta amb més grups i de manera destacada. Concretament, sis, el que suposa a més, 144 persones aïllades, entre elles cinc que formen part del personal docent. A més ha registrat 10 positius en els darrers 10 dies i 35 acumulats.

L’Institut Can Planas i l’Institut Escola Can Llobet compten amb un grup confinat cadascun. El primer amb 26 alumnes aïllats, sis positius acumulats, dos d’ells en els darrers 10 dies. El segon, registra 17 alumnes aïllats i un docent, i nou positius acumulats.

També compta amb un grup confinat l’Escola Pablo Picasso amb un docent i 21 alumnes aïllats i 11 positius acumulats.

De la resta de centres registren només persones aïllades, l’Escola Marta Mata amb tres, l’Escola Can Serra, amb dos i les escoles El Bosc i Miquel Martí i Pol amb una persona confinada cadascun.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *