Informació local

El ple aprova inicialment els pressupostos generals per al 2021

Aquest dimecres, 18 de novembre, l’Ajuntament de Barberà del Vallès ha celebrat el ple municipal corresponent al mes de novembre, el qual es va dur a terme novament de manera telemàtica.

Un dels punts principals que es va tractar, i va presentar més controvèrsia, va ser l’aprovació inicial del pressupost general, les bases d’execució i la plantilla de personal de l’Ajuntament de Barberà del Vallès per a l’exercici 2021. Finalment aquestes xifres van ser aprovades amb el vot favorable del PSC, ERC i Podem Barberà, l’abstenció de Ciutadans i el vot en contra de la PCPB.

En el ple d’aquest mes de novembre també va ser aprovat el calendari fiscal, el Pla de Desenvolupament econòmic, Comerç o Ocupació 2018-2020 i el conveni entre la Generalitat de Catalunya i el consistori barbarenc per a efectuar un canvi de titularitat d’un tram de la N-150 i que fixa el marc de col·laboració per a la execució de les actuacions que permetin adequar-lo a la nova funcionalitat de vial municipal.

L’adhesió de l’Ajuntament als compromisos d’acció climàtica de la 1era Cimera Catalana d’Acció Climàtica i el Manifest Institucional unitari amb motiu de la commemoració del 25 de novembre del 2020, Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, també van ser altres punts aprovats per unanimitat.

Respecte a les mocions presentades pels grups municipals, tant les que estaven a la pre acta, com aquelles que es van presentar com a mocions d’urgència, ja s’havien aprovat prèviament a la Junta de Portaveus. Entre aquestes es troben dues per a sol·licitar reforç i suport als Centres d’Atenció Primària; una altra que exigeix a la Generalitat el compliment del finançament cap als ens locals, una altra per a sol·licitar la incorporació de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania com entitat de registre de l’IDCAT i finalment, una presentada inicialment per la “Plataforma No Tribut Metropolità” en la que s’exigeix a l’AMB que els municipis de la segona corona gaudeixin dels mateixos serveis que els de la primera.

Podeu escoltar tota la sessió plenària del mes de novembre a continuació:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *