Informació local

Comença el primer tram del pla d’obertura

Des d’avui dilluns 23 de novembre entra en vigor a Catalunya el primer tram del pla d’obertura que, en principi, s’allargarà fins al 6 de desembre. Durant aquest tram els canvis més significatius són per a la restauració, la cultura i l’esport que poden reprendre la seva activitat.

El que encara es manté durant aquestes dues setmanes és el toc de queda, el confinament perimetral municipal de cap de setmana i les restriccions per entrar i sortir de Catalunya sense motiu justificat.

Quins canvis hi ha en aquest primer tram?

  • Hostaleria, restauració i hotels.

Entre el 23 de novembre i el 6 de desembre el sector de la restauració podrà obrir entre les 6.00 i les 21.30h i entre 18.00h i 21.30h només podran servir sopars. L’aforament permès a l’interior és del 30% i les terrasses poden obrir sense limitació d’aforament, però les taules hauran d’estar separades amb dos metres de distància. Tant a l’interior com a l’exterior el màxim de comensals és de 4 persones per taula, excepte grups bombolla. D’altra banda, els clients podran recollir les seves comandes fins a les 22.00h i els restauradors poden repartir fins una hora després.

  • Activitats culturals

Museus, biblioteques i sales d’exposició continuen oberts, però ara es permet un 50% de l’aforament. Els cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts poden reobrir amb un aforament limitat al 50% i amb un màxim de 500 persones.

  • Activitats extraescolars

Es permeten les activitats extraescolars i de lleure presencials i a l’aire lliure organitzades pels centres educatius i fora d’ells amb un màxim de 6 alumnes per aula.

  • Esports

Les instal·lacions i equipaments esportius poden reobrir amb una limitació de l’aforament màxim del 50% a l’exterior i del 30% a l’interior. A més, als gimnasos cal demanar cita i no es poden utilitzar els vestidors. Les competicions continuen suspeses. Es poden fer activitats esportives a l’aire lliure però amb un màxim de sis persones. Els esportistes federats podran practicar el seu esport en municipis limítrofs entre les 6.00h de divendres i les 6.00h de dilluns.

  • Comerços i actes religiosos

Pel que fa als comerços i centres comercials no hi ha canvis. De moment, el petit comerç segueix amb una limitació del 30% de l’aforament i els centres comercials no s’obriran fins al segon tram d’obertura (a partir del 7 de desembre). Tampoc hi ha canvis als actes religiosos i cerimònies civils: es manté la limitació del 30% d’aforament i s’aixeca la restricció d’un màxim de 100 assistents. que està oberta fins al pròxim 1 de novembre.

Aquí podreu consultar les mesures concretes de tots els trams del pla d’obertura. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *