Informació local

Augmenta el risc de rebrot però baixa la taxa reproductiva

Novament el risc de rebrot a Barberà del Vallès torna a experimentar un increment i si el passat dimarts es registraven 221 punts, ahir, 8 de desembre, van ser 267, segons les dades del Departament de Salut. Així el risc de rebrot continua establert en el nivell alt, però per una altra banda, la taxa reproductiva efectiva (Rt) sí que ha patit un lleuger descens i ha passat de 1’17 a 1’13.

La xifra de casos positius per covid-19 acumulats a la nostra població ha augmentat en 30, un increment sensiblement més baix que el registrat la setmana anterior. Segons aquestes xifres, actualment Barberà del Vallès acumula 1.221 casos positius de covid-19 des de l’inici de la pandèmia i 84 defuncions, una xifra que es manté des de fa set dies.Per una altra banda, segons dades d’aquest dimarts, el nombre de persones del nostre municipi ingressades en un centre hospitalari a causa de la Covid-19 ha augmentat en una, i actualment se’n registren cinc.

El que sí que ha disminuït considerablement és el nombre de grups i persones confinades als centres educatius del nostre municipi. Així, segons les últimes dades de l’aplicació TraçaCovid de la Generalitat de Catalunya, actualment Barberà compta únicament amb un centre que registra algun grup confinat.

Es tracta de l’Escola Pablo Picasso, que compta dos grups confinats i registra 38 persones aïllades, tres de les quals pertanyen al personal docent. A més, aquest centre ja acumula 18 positius.

Per una altra banda, l’Escola Can Serra registra dues persones aïllades, l’Escola Marta Mata, tres i finalment, l’Escola Miquel Martí i Pol, una.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *