Informació local

Continuem al primer tram de la reobertura, però es relaxen les mesures

Tot i que el primer tram de reobertura porta vigent des del passat 23 de novembre, aquest cap de setmana el PROCICAT ha aprovat algunes mesures que entren en vigor des d’aquest dilluns 14 de desembre i on hi ha un petit relaxament de les mesures que ens deixen amb més mobilitat el cap de setmana i permeten la reobertura dels centres comercials, entre d’altres.

Quines novetats hi ha?

  • Centres comercials

Porten tancats des del passat 30 d’octubre, però ara i després d’un mes i mig tancats, els centres comercials ja estan oberts. Això sí, l’aforament està limitat al 30% i s’ha de garantir bona ventilació i sistemes de control de fluxos. De moment, les zones infantils i les zones comunes i per descansar continuen tancades.

  • Pistes d’esquí

Una altra novetat important és que totes les estacions catalanes d’esquí també estan obertes des d’avui mateix. Això sí, el ‘forfait’ s’haurà de comprar per Internet. Cultura Les activitats culturals segueixen amb l’aforament al 50%, però s’ha ampliat el nombre màxim de persones a un miler.

  • Actes religiosos

El límit d’aforament pel que fa a les activitats religioses continua al 30% i amb un màxim de 500 persones, però es permet arribar a un màxim de 1.000 persones si es respecta el màxim d’aforament i si els actes religiosos o cerimònies civils es desenvolupen de forma estàtica, a l’aire lliure o bé tenen lloc a un espai tancat en el qual es garanteixin mesures de control i bones condicions de ventilació.

  • Confinament comarcal

L’última mesura de relaxament arribarà divendres perquè el confinament de cap de setmana s’ampliarà de municipal a comarcal. Així ara, la ciutadania de Barberà podrà moure’s per tot el Vallès Occidental entre les 6 del matí de divendres i les 6 de matí de dilluns.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *