Informació local

Noves restriccions per encarar les festes nadalenques

Un moment de la roda de premsa

El vicepresident en funcions de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera de presidència, Meritxell Budó, han anunciat noves mesures després de l’empitjorament de les dades de la Covid-19 a Catalunya durant els últims dies.

Han explicat aquestes restriccions durant una roda de premsa que finalment ha tingut lloc aquest divendres. Les noves mesures entraran en vigor el dilluns 21 de desembre i, en principi, estaran vigents fins al dilluns 11 de gener.

Quines novetats hi ha?

  • Reunions socials

Es poden reunir un màxim de 6 persones. Excepte Nadal, Sant Esteve, Cap d’any i Reis, moment en el qual es poden reunir fins a 10 persones però com a màxim de dues bombolles de convivència diferents.

  • Mobilitat

La mobilitat estarà restringida durant tota la setmana a l’àmbit comarcal, però es podrà anar a visitar familiars i a destinacions fixes com hotels o segones residències.

  • Restauració

Des de dilluns 21 de desembre els bars i els restaurants de centres comercials han de tancar. Pel que fa a la resta poden obrir per servir esmorzars (de 7.30 a 9.30 del matí) i dinars (de 13.00 a 15.30h). A més, els establiments que facin menjar per endur-se poden obrir també de 19.00 a 22.00h si van a buscar la comanda a l’establiment o fins a les 23.00h si fan el repartiment a domicili.

Pel que fa als aforaments de la restauració continuen igual: amb un 30% a l’interior i les terrasses obertes però amb totes les mesures de seguretat anteriors. La mascareta s’haurà de portar quan no estiguem menjant o bevent.

  • Centres comercials

Continuen oberts, però a més dels bars i restaurants també han de tancar els gimnasos que es troben a l’interior d’aquests centres.

  • Esport

Continuen els aforaments al 50% a l’aire lliure i al 30% i amb cita prèvia a l’interior. Excepte les activitats aquàtiques, totes les activitats físiques que no es puguin fer portant mascareta s’hauran de fer a l’exterior.

  • Educació

El curs escolar començarà l’11 de gener i no el 8, tal com estava previst.

Join the discussion

  1. Pingback: Nadal: programació especial de Ràdio Barberà - radiobarbera.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.