De ben a prop

“Viu un Nadal SOStenible”

Fins al pròxim 23 de desembre el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental ofereix 6 tallers gratuïts online per incentivar a la ciutadania a viure un Nadal SOStenible.

De fet, durant les dates nadalenques i segons dades de l’Agència de Residus de Catalunya, la ciutadania genera un 3% més de residus per Nadal que durant la resta de l’any.

“Amb aquests tallers volem ensenyar propostes divertides a través del reaprofitament que poden ser uns genials regals de Nadal”, ha explicat al programa “De ben a prop” en Nil López, alcalde de Matadepera i president de Residus Vallès.

A quins tallers ens podem inscriure encara?

  • Embolica el Nadal. Propostes creatives amb paper.

Dilluns 21 de desembre a les 19h. Fes un val regal, una petita capsa per objectes petits, una etiqueta pel nom dels paquets… Utilitzant envasos de cereals o de galetes, sobres vells, papers de regal recuperats, etc.

  • Reaprofitar, mola! Taller familiar.

Dimarts 22 de desembre a les 11h. Experimentar el reaprofitament dels aliments com un joc en tots els sentits. Receptes senzilles d’aprofitament per a iniciar-se com a protagonistes per reduir el malbaratament alimentari. Aprèn a  transformar aliments no atractius en receptes saludables, senzilles i sostenibles.

  • Llum d’espelmes.

Dimarts 22 de desembre a les 19h. Realització d’espelmes d’origen natural i de reciclatge per acompanyar el Nadal.  S’explicarà com realitzar espelmes amb oli reciclat i/o amb restes d’espelmes que hi hagi per casa. També es donaran unes idees per a decorar i aromatitzar aquestes espelmes.

  • Benvingut 2021: Fes la teva targeta desplegable. Taller familiar.

Dimecres 23 de desembre a les 11h.  Targetes de Nadal desplegables i pop-up, una manera creativa de desitjar un Bon Nadal o un bon 2021.

  • Aromes de Nadal.

Dimecres 23 de desembre a les 19h. Realització de preparats aromàtics per ambientar la nostra casa per Nadal. S’explicarà com fer combinacions aromàtiques que recordin i acompanyin aquests dies a partir de materials naturals fàcils de trobar i/o reciclar.

Per poder participar a qualsevol d’aquests tallers virtuals heu de fer l’inscripció en aquest formulari.

Si voleu escoltar l’entrevista sencera amb el Nil López sobre els tallers per viure un Nadal “SOStenible” ho podeu fer a continuació:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.