Informació local

El risc de rebrot es torna a disparar a Barberà

El risc de rebrot a Barberà del Vallès ha tornat a augmentar de forma acusada en comparació a les últimes setmanes del mes de desembre. Actualment, segons les dades del Departament de Salut d’aquest dimarts, el nostre municipi compta amb un risc de rebrot de 784 punts, molt per sobre dels 139 registrats la setmana del 20 al 26 de desembre. Així el risc de rebrot es situa en un nivell molt alt després de les festes nadalenques tot i que la taxa reproductiva efectiva (Rt) ha disminuït, passant de l’1,85 a l’1,51.

La xifra de casos positius per covid-19 acumulats a la nostra població ha augmentat en 230 respecte a finals de desembre. Segons aquestes xifres, actualment Barberà acumula 1.555 casos positius de covid-19 des de l’inici de la pandèmia i 86 defuncions, dues més des del desembre, una de les quals es va registrar la primera setmana de mes de gener.

Per una altra banda, segons dades d’aquest dimarts, el nombre de persones del nostre municipi ingressades en un centre hospitalari a causa de la Covid-19 ha augmentat en una, i actualment se’n registren vuit.

De moment els centres escolars mostren xifres de millora respecte al nombre de grups confinats i persones aïllades. Així, Segons les dades de l’aplicació TraçaCovid de la Generalitat de Catalunya d’aquest dimarts, actualment a Barberà no hi ha cap grup confinat. Únicament presenten alumnes aïllats l’Escola Can Serra i l’Escola Miquel Martí i Pol amb un cadascun i l’Escola Pablo Picasso amb quatre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *