Informació local

Barberà del Vallès realitza més de 350 vacunacions

Segons les dades del Departament de Salut d’aquest dimecres 13 de gener, a Barberà del Vallès ja s’han administrat 366 vacunes. La vacunació s’està duent a terme a les residències de gent gran, tant a les persones residents com al personal.

El dimecres 30 de desembre es va iniciar al nostre municipi el dispositiu especial de vacunació contra la COVID-19 a residències de gent gran. Les primeres persones vacunades de la nostra ciutat van ser la resident Teresa Odena Barges, de 90 anys, i la infermera Jahir Rebeca Orozco, de la Residència Sophos.

En aquesta primera jornada es van posar un total de 100 vacunes, 72 a residents i 28 a professionals.

El divendres 8 de gener, es va realitzar una segona jornada de vacunació. En aquesta ocasió es van administrar un total de 50 vacunes a les residències de Gent Gran Santa Maria i a la Residència i Centre de dia La Romànica. En la primera es van posar un total de 25 vacunes, 17 a residents i vuit a professionals; i en la segona, unes altres 25, 16 a residents i nou a professionals.

En aquesta primera etapa s ‘estan prioritzant els grups més vulnerables,  les persones que viuen i treballen en residències i les persones amb discapacitats. Precisament l’alcalde de Barberà, Xavier Garcés, anunciava aquest dimarts a l’entrevista realitzada al programa El cafè de Barberà que durant aquesta setmana s’arribaria al 100% de les vacunes a les residències:

La vacuna contra la COVID-19 té unes característiques especials que requereix una formació específica per a la seva administració. Les vacunacions, doncs, s’estan duent a terme amb personal sanitari degudament qualificat, que es desplacen a les residències per vacunar in situ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *