Informació local

El risc de rebrot a Barberà s’enfila fins als 800 punts

Barberà del Vallès continua augmentant el risc de rebrot i en aquesta ocasió assoleix els 806 punts, 22 més respecte a fa set dies. Segons les dades del Departament de salut d’aquest dimarts, 19 de gener, la taxa reproductiva efectiva continua disminuïnt i ha passat de 1’51 a 1,16.

La xifra de casos positius per covid-19 acumulats a la nostra població sí que ha augmentat considerablement, concretament en 125, fet que fa assolir la xifra de les 1.680 persones contagiades al nostre municipi des de l’inici de la pandèmia. Respecte a les defuncions, no se n’ha produït cap en els últims dies i es mantenen els 86 decessos.

Per una altra banda, segons dades d’aquest dimarts, el nombre de persones del nostre municipi ingressades en un centre hospitalari a causa de la Covid-19 ha augmentat en set, i actualment se’n registren 15.

Respecte a la vacunació a la nostra ciutat, en comparació a fa set dies, s’han administrat 365 dosis, assolint les 656 persones vacunades amb la primera dosi a Barberà del Vallès. Recordem que la vacunació s’està duent a terme al personal sanitari dels Centres d’Atenció Primària de la nostra ciutat i a les residències de gent gran, tant a residents com a personal. Precisament, segons fonts municipals, demà, 21 de gener, està previst que s’inici l’administració de la segona dosis a la residència Sophos.

Altres xifres que han empitjorat notablement són el nombre de grups confinats als centres escolars de Barberà del Vallès. Així doncs, els centres educatius marxaven de vacances de Nadal sense registrar grups confinats i en la primera setmana de la tornada del curs ja compten amb vuit.

L’institut La Romànica és l’únic centre que compta amb dos grups confinats i 58 persones aïllades, dues de les quals pertanyen al personal docent. L’Institut Can Planas, té 26 alumnes aïllats, és a dir un grup confinat. També registren un grup confinat les escoles Can Serra, El Bosc, Elisa Badia, Miquel Martí i Pol i Pablo Picasso. Aquests centres registren, 27, 21, 20, 26 i 31 persones aïllades respectivament. I finalment tant l’Institut Bitàcola, com l’Escola Marta Mata, compten amb 4 persones confinades cadascun.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *