De ben a prop

Barberà Respira: “No cal dedicar tant espai als cotxes”

El diumenge 31 de gener l’entitat Barberà Respira proposa començar amb la ‘Revolta Veïnal’. Es tracta d’una acció reivindicativa i coordinada amb altres grups locals on es tallarà des de les 11.30h del matí a les 12.30h la carretera de Barcelona (hi haurà un carril habilitat pel pas dels autobusos) en un tram que anirà al voltant de la Plaça Cooperativa, des del carrer Sant Pere fins al carrer Pere Sanfeliu.

L’Òscar Toral, membre de l’entitat Barberà Respira ha explicat al programa “De ben a prop” que “aquesta iniciativa està coordinada amb altres moviments ciutadans de la resta de Catalunya i la idea és recuperar les autopistes urbanes per la vida ciutadana. Redistribuir l’espai i que els vianants puguin fer un ús més gratificant, convertint les carreteres en carrers.”

Durant el tall l’entitat té previst “fer un ús lúdic i cívic d’un espai que habitualment ocupen els cotxes.” Volen que es converteixi en una jornada de festa on les famílies passegin, vinguin amb bici, amb pilotes… i tot prenent les mesures sanitàries de seguretat necessàries.

A més, des de l’entitat asseguren que “a Barberà hi ha cada any 20 morts atribuïbles a la contaminació atmosfèrica” i per tant, es tracta de millorar la salut de la ciutadania i no de fer una carretera més bonica.

Si voleu escoltar l’entrevista sencera sobre la ‘Revolta Veïnal’ ho podeu fer a continuació:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.