Informació local

El risc de rebrot baixa després de varies setmanes en ascens

El risc de rebrot disminueix per primera vegada a la nostra ciutat després de diverses setmanes en ascens. Fa set dies, aquest superava els 800 punts i segons les dades d’aquest dimarts del Departament de Salut de la Generalitat, actualment es registren 533 punts. També disminueix, novament, la taxa reproductiva efectiva (Rt) que baixa de l’1 i passa d’1,16 a 0,80.

La xifra de casos positius per covid-19 acumulats a la nostra població ha augmentat en 85, i a hora d’ara la nostra ciutat ja ha registrat 1.765 persones contagiades al nostre municipi des de l’inici de la pandèmia. També han augmentat les defuncions, i en aquests darrers dos dies s’han produït dues morts per covid-19, assolint una xifra total de 88 decessos.

Per una altra banda també ha experimentat un descens la xifra de persones del nostre municipi ingressades en un centre hospitalari a causa de la Covid-19. Fa set dies se’n registraven 15 i a hores d’ara, 11.

Segons les dades del Departament de Salut, en aquests últims dies, s’ha iniciat el procés de l’administració de la segona dosi, i aquest dimarts ja s’havia arribat a les 87. Respecte a la primera, a la nostra ciutat se n’han administrat 701. Recordem que la vacunació s’està duent a terme al personal sanitari dels Centres d’Atenció Primària de la nostra ciutat i a les residències de gent gran, tant a residents com a personal.

Per una altra banda, el nombre de grups escolars confinats al nostre municipi han millorat lleugerament, doncs segons les dades de l’aplicació Traçacovid de la Generalitat de Catalunya, Barberà compta actualment amb 6 grups confinats, 2 menys respecte a fa set dies.

L’Institut Can Planas és l’únic centre que compta amb dos grups confinats i 66 persones aïllades, una de les quals pertanyen al personal docent. L’Institut Bitàcola, té 23 alumnes aïllats, és a dir un grup confinat. També registren un grup confinat les escoles Can Serra, amb 20 persones aïllades, una d’elles de l’equip docent; l’Escola Pablo Picasso, amb 18 alumnes aïllats i un docent, i l’Institut Escola Can Llobet, el qual compta amb un grup confinat i 30 persones aïllades, quatre de les quals formen part de l’equip docent.

Finalment, tant l’Institut La Romànica com l’Escola Marta Mata només compten amb alumnat aïllat, un i dos respectivament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *