Entrevistes

La Plataforma contra el Tribut Metropolità de Barberà registra més de 1200 reclamacions

La Plataforma No al Tribut Transport AMB de Barberà del Vallès afirma que ha aconseguit que més de 1200 veïns i veïnes de la ciutat hagin presentat reclamacions contra el Tribut Metropolità. Ho van explicar Sílvia Martínez i Pedro Poveda en una entrevista a L’Espiell, el magazín setmanal de Ràdio Barberà dedicat a la informació metropolitana i els drets socials. En aquest sentit, han volgut agrair la col·laboració dels comerços de Barberà “sense els quals no hauria estat possible en l’actual situació de pandèmia” i també el suport i tracte rebut pel personal de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania i la resta de l’Ajuntament durant el tràmit de les reclamacions.

Els portaveus d’aquest grup ciutadà, que va començar a organitzar-se a finals del 2019 i ha continuat amb la seva pressió tot i el confinament, també han celebrat que el Síndic de Greuges s’hagi pronunciat per una fiscalitat metropolitana més justa després de rebre quasi 400 queixes de persones dels 18 municipis que han començat a abonar aquest impost des del 2019.

El col·lectiu de barberencs i barberenques està coordinat amb plataformes homòlogues a la resta de pobles i ciutats afectades i els darrers mesos s’han reunit amb representants de tots els grups presents al Plenari de l’AMB, però opinen que se’ls està escoltant suficient perquè no s’aborden els canvis.

Des de la plataforma continuen exigint la retirada d’aquest nou impost fins que l’anomenada segona corona metropolitana tingui uns serveis de transport públic col·lectiu equiparables als municipis més propers a la ciutat comtal.

Per recuperar l’entrevista sencera la teniu disponible a continuació:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.