Informació local

Augmenta el risc de rebrot i la incidència als centres escolars de Barberà

Tornen a empitjorar les dades de la Covid-19 a la nostra ciutat i torna a augmentar el risc de rebrot i la taxa reproductiva efectiva. Respecte al primer, fa set dies se situava en els 336 punts i novament ha tornat a augmentar fins a establir-se en els 635 punts segons les dades del Departament de Salut d’aquest dimarts 9 de febrer. Respecte a la taxa reproductiva efectiva (Rt) aquesta s’ha incrementat passant de 0,69 a 1,59.

La xifra de casos positius per covid-19 acumulats a la nostra població ha augmentat en 70, un increment més elevat que el de la setmana anterior. Actualment la nostra ciutat ja ha registrat 1.890 persones contagiades des de l’inici de la pandèmia i respecte a les defuncions, se’n suma una més, i s’assoleixen els 89 decessos per covid-19 a Barberà del Vallès.

Sí que ha disminuït el nombre de persones del nostre municipi ingressades en un centre hospitalari a causa de la covid-19, concretament a la meitat, ja que fa set dies se’n registraven 12 i amb les dades d’aquest dimarts, actualment són 6.

Per una altra banda, segons les dades de l’aplicació Traçacovid de la Generalitat de Catalunya el nombre de grups escolars confinats al nostre municipi també ha augmentat considerablement, concretament s’ha doblat, ja que fa set dies se’n registraven sis i actualment en són 12. Destaca l’Escola Can Serra que compta amb tres grups confinats i 79 persones aïllades, de les quals 75 són alumnes, tres, membres del personal docent i una persona externa.

Registren dos grups confinats l’Escola Miquel Martí i Pol i l’Institut Bitàcola, amb 46 i 44 persones aïllades respectivament.

Per una altra banda, l’Escola del Bosc, l’Elisa Badia i l’Institut La Romànica, compten amb un grup confinat i 21, 20 i 26 persones aïllades respectivament.

Aquesta setmana registren un grup confinat dues llars d’infants, La Baldufa i La Blava. La primera compta amb 20 persones aïllades, tres de les quals pertanyen al personal docent, i la segona amb 11, nou alumnes i dos docents.

Finalment hi ha tres centres que només registren persones confinades. L’Institut Can Planas, 12 alumnes, l’Escola Marta Mata, dos alumnes i l’Escola Pablo Picasso dos alumnes i tres docents.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *