Informació local

El PSC guanya a Catalunya i a Barberà del Vallès

El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) ha estat la força més votada a Barberà del Vallès en aquestes Eleccions al Parlament de Catalunya, amb un 34,29% dels vots en una jornada electoral celebrada aquest diumenge 14 de febrer, sense incidents, però inevitablement marcada pel context de la crisi sanitària. Els socialistes també han estat la força més votada a Catalunya, i el partit encapçalat Salvador Illa ha guanyat les eleccions amb un 23,02% dels vots i 33 escons (16 més que a les eleccions de 2017).

Empatats pel que fa a escons amb el PSC queda ERC, que tant nivell català com a nivell municipal és la segona força més votada. A Barberà del Vallès amb el 18,06% dels vots i a Catalunya amb el 21,31%.

Junts per Catalunya se situa com a tercera força amb el 20,06% dels vots i 32 escons, i a Barberà del Vallès, els vots el situen en sisena posició amb un 6,81%.

Un dels fets més destacats d’aquesta jornada electoral ha estat l’entrada de Vox al Parlament. Ho fa amb 11 escons i el 7,69% dels vots. A Barberà del Vallès se situa com a tercera força més votada amb un 10,85% dels vots.

La CUP també augmenta considerablement el nombre d’escons, passa de 4 a 9 en obtenir el 6,68% dels vots a Catalunya. A Barberà, però, només obté el 3,87% i queda en vuitena posició.

En Comú Podem es manté amb el mateix nombre d’escons, 8 i obté el 6,86% dels vots a Catalunya. A Barberà es situa com a quarta força, amb un 9,85% dels vots, registrant una lleu disminució d’aquests.

Una forta davallada tant a nivell català com a nivell local ha patit el partit de Ciutadans, que en els darreres comicis es posicionaven com a primera força i ara han obtingut només 6 dels 36 escons que tenien. A nivell local queden com a cinquena força amb un 9,85% dels vots.

Finalment l’últim partit en obtenir representació al Parlament de Catalunya ha estat el PP, que únicament ha obtingut 3 escons, un menys que en els passats comicis catalans del 2017. A Barberà del Vallès queda com la setena força més votada amb el 4,06% dels vots.

Una altra de les indubtables protagonistes de la jornada electoral ha estat la baixa participació. A nivell global aquesta ha estat del 53,55% i a Barberà del Vallès ha estat del 51,06%, 32,84 punts per sota de l’obtinguda en els darrers comicis autonòmics del 2017.

Aquest diumenge a la nit des de Ràdio Barberà vam realitzar un programa especial on a més de fer una anàlisi de les dades de participació i dels resultats, tant a Barberà com a Catalunya, també vam parlar amb els i les diferents representants a la nostra ciutat dels partits que van concórrer a les eleccions al Parlament 2021 i que van obtenir representació.

Podeu escoltar aquest programa “Especial Informatiu 14F: Eleccions autonòmiques al Parlament de Catalunya 2021 (14-02-2021)” a continuació:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *