Informació local

Baixen el risc de rebrot i la velocitat de reproducció de la covid-19 a Barberà

Milloren lleument les dades de la incidència de la covid-19 a Barberà del Vallès. Segons les dades del Departament de Salut d’aquest dimarts, en els últims set dies el risc de rebrot ha passat de 635 punts a 512. També ha disminuït la taxa reproductiva efectiva (Rt) que ha baixat de l’1,59 a l’1,32. Tot i això, aquest dilluns les dades eren més positives, ja que rere el cap de setmana s’havia arribat a un risc de rebrot de 467 punts.

La xifra de casos positius per covid-19 acumulats a la nostra població ha augmentat en 60, un increment menor respecte al de la setmana anterior, quan se sumaven 70 casos més. Així, actualment la nostra ciutat ja ha registrat 1.950 persones contagiades des de l’inici de la pandèmia. Per una altra banda, tornen a augmentar el nombre de defuncions, concretament en una, i ja s’assoleixen les 90 morts a causa de la covid-19 a la nostra ciutat.

Respecte al nombre de persones del nostre municipi ingressades en un centre hospitalari a causa de la covid-19, actualment se’n registren 8, dues més que fa set dies.

Campanya de vacunació

Per una altra banda, continua augmentant el nombre de dosis de vacuna administrades a barbarencs i barbarenques, segons les dades del departament de salut a Barberà ja s’han arribat a les 1.002 primeres dosis, i 681 de la segona.

Recordem que la vacunació s’ha dut a terme al personal sanitari dels Centres d’Atenció Primària de la nostra ciutat i a les residències de gent gran, tant a residents com a personal. I des de fa una setmana s’ha iniciat el procés de vacunació a professionals de serveis essencials i col·lectius professionals prioritzats, entre ells, la Policia Local de Barberà del Vallès, que ja ha rebut els SMS de citació. Una campanya de vacunació que s’està duent a terme al Centre Cívic de Ca n’Amiguet. Segons fonts municipals també s’ha començat a citar a les persones treballadores de les llars d’infants, i les primeres es vacunaran ja aquesta setmana. De moment s’estan utilitzant dosis d’AstraZeneca i només s’administren a menors de 56 anys.

Per una altra banda, segons les dades d’aquest dimecres de l’aplicació Traçacovid de la Generalitat de Catalunya el nombre de grups escolars confinats al nostre municipi ha tornat a augmentar, i novament es compta amb una de les xifres més altes des que es registren els confinaments en els centres educatius. Així Barberà compta actualment amb 13 grups escolars confinats i 301 persones aïllades.

El centre educatiu que compta amb més grups confinats és l’Escola del Bosc amb quatre i 83 persones aïllades, sis d’elles pertanyents al personal docent. L’Escola Can Serra, registra tres grups confinats amb 70 persones aïllades, quatre de les quals, docents.

Les escoles Elisa Badia i Pablo Picasso i l’Institut Can Planas compten amb dos grups confinats cadascun. L’Escola Elisa Badia registra 42 alumnes, tres docents i cinc membres de personal extern aïllats. L’Escola Pablo Picasso compta amb 42 alumnes i quatre docents aïllats. I l’Institut Can Planas només té aïllats 54 alumnes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *