Informació local

El ple aprova declarar Barberà “Ciutat antifeixista i antiracista”

Aquest dimecres, 17 de febrer, l’Ajuntament de Barberà del Vallès ha celebrat el ple municipal corresponent al mes de febrer, una sessió de cinc hores que va sobrepassar la mitjanit i que es va dur a terme novament de manera telemàtica.

Aquesta va acollir el tractament de diversos punts. Abans, però, el nou regidor de la PCPB, Guillem Vilaregut va dur a terme la presa de possessió de l’acta.

Entre la resta de punts tractats es troben l’aprovació del Pla d’Acció Supramunicipal per a la millora de la qualitat de l’aire del Vallès Occidental i la interposició d’un recurs contenciós administratiu contra l’acord del Consell Metropolità de l’Àrea Metropolitana de Barcelona pel qual s’aprova definitivament la modificació de l’Ordenança Fiscal reguladora del Tribut Metropolità.

La moció presentada per ERC en la qual se sol·licitava la creació de la Taula de Benestar Animal ja veia aprovada per la Junta de portaveus. I la de Ciutadans que s’instava a sol·licitar a la Generalitat que consideri l’obertura d’un dels dos centres d’atenció primària de la nostra ciutat les 24 hores del dia també va ser aprovada.

A continuació es passaven a tractar les propostes d’acord. En aquest apartat es van aprovar per unanimitat el Manifest institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones i el Manifest institucional del 19 de febrer, Dia contra la LGTB-fòbia a l’esport. I també se li va donar llum verda a la ratificació del canvi de data d’un dels dies festius d’obertura dels establiments comercials, del 10 de gener al 12 de setembre.

Posteriorment es començaven a tractar les 8 mocions d’urgència que presentaven els diferents grups municipals. Així es va aprovar la moció de la PCPB que sol·licitava la implantació de mesuradors de CO₂ a centes educatius, comerços i edificis municipals, per a garantir una major seguretat vers la covid-19.

Van quedar també aprovades les mocions de Podem Barberà. La primera en referència als talls de subministrament elèctric i l’increment del preu de la llum; una segona que apel·lava a un major control dels preus del lloguer i a l’augment de l’habitatge públic; una tercera que instava a posar fre a la proliferació de les cases d’apostes i finalment una moció en suport al raper Pablo Hasél.

Per una altra banda el ple va aprovar per unanimitat declarar Barberà del Vallès “Ciutat antifeixista i antiracista”. Una moció que venia de la mà d’ERC.

També es va donar compte d’una moció conjunta de tots els grups municipals que ja venia aprovada per la Junta de portaveus en defensa al dret a morir dignament.

Finalment, la represa de la presencialitat dels serveis formatius adreçats a infants i adolescents, com per exemple acadèmies d’idiomes, moció presentada pel PSC, també va ser aprovada.

Podeu escoltar la sessió plenària d’aquest mes de febrer de l’Ajuntament de Barberà del Vallès a continuació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *