Informació local

Barberà passa dels 2.000 casos per Covid-19 des de l’inici de la pandèmia

Tornen a empitjorar lleument les dades de la incidència de la covid-19 al nostre municipi. Segons les dades del Departament de Salut d’aquest dimarts, en l’última setmana el risc de rebrot ha augmentat dels 512 als 553 punts. També s’ha incrementat la taxa reproductiva efectiva (Rt), concretament ha passat d’1,32 a 1,34.

La xifra de casos positius per covid-19 acumulats a la nostra població ja ha sobrepassat els 2.000, concretament ja s’han registrat 2.033 persones contagiades al nostre municipi des de l’inici de la pandèmia. Aquesta xifra suposa un augment de 83 casos respecte a fa set dies, un dels increments més acusats de les últimes setmanes. Les defuncions, però, es mantenen, i continuen en 90.

Respecte al nombre de persones del nostre municipi ingressades en un centre hospitalari a causa de la covid-19, actualment se’n registren 10, dues més que fa set dies.

Per una altra banda, continua augmentant el nombre de dosis de vacuna administrades a barbarencs i barbarenques. Segons les dades del Departament de Salut, a Barberà ja s’han arribat a les 1.306 primeres dosis, la que més ha augmentat, ja que de segones dosis només se n’han administrat 12 en aquesta última setmana, arribant a les 693.

Aquesta diferència de xifres es deu, sobretot, a l’inici de les vacunacions d’altres col·lectius a la nostra ciutat com professionals de serveis essencials i de col·lectius prioritzats. La campanya de vacunació s’està duent a terme al Centre Cívic de Ca n’Amiguet.

L’Escola Elisa Badia registra 8 grups confinats

Per una altra banda, segons les dades d’aquest dimecres de l’aplicació Traçacovid de la Generalitat de Catalunya d’aquest dimecres, destaca el nombre de grups confinats amb les que compta l’Escola Elisa Badia. Concretament en són vuit i això suposa l’aïllament de 170 persones, 160 alumnes, nou membres del personal docent i un membre de personal extern. Aquesta escola registra a més, 23 positius en els darrers deu dies, 19 alumnes, dos docents i dos membres de personal extern.

A més, dels grups confinats pertanyents a l’escola Elisa Badia, en aquest equipament també s’ha de comptabilitzar els grups confinats de l’Institut Bitàcola, ja que comparteixen instal·lacions. Així doncs, el centre de secundària registra dos grups confinats amb 41 alumnes aïllats.

Amb dos grups confinats també trobem l’Escola Miquel Martí i Pol, amb 60 persones aïllades, 56 alumnes i quatre docents i l’Escola Pablo Picasso, que en aquest cas registra 40 persones aïllades, 37 alumnes i tres docents.

L’Institut La Romànica i l’Escola del Bosc tenen un grup confinat cadascun, el primer amb 33 persones aïllades i la segona amb 20. Finalment l’Institut Can Planas compta amb sis alumnes confinats i l’Escola Marta Mata, un alumne i un docent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *