Informació local

El ple tracta la situació de l’Escola Municipal de Música

Aquest dimecres, 24 de març, l’Ajuntament de Barberà del Vallès ha celebrat el ple municipal corresponent al tercer mes de l’any.

En aquesta sessió es va donar llum verda a diversos punts com el Pla d’Emergència Municipal en situacions de sequeres a Barberà del Vallès, la declaració d’obra d’especial interès la construcció d’una nova electrolinera al carrer Pintor Fortuny i a diverses modificacions del Pla general municipal d’ordenació del municipi de Barberà del Vallès, referents a la biblioteca municipal, a les instal·lacions esportives de Maria Reverter i al Centre Cívic de Ca n’Amiguet.

També es va aprovar el document del projecte educatiu de Barberà, EducoB, la subvenció de 14.400 euros a favor del l’ONG Ayuda y Provisió i la reactivació del Consell Econòmic i Social de Barberà del Vallès.

A continuació començava el torn de tractar les diverses mocions presentades pels grups municipals. Es van aprovar les mocions presentades per ERC, la primera per millorar la xarxa de vigilància metropolitana de contaminació atmosfèrica, la segona per a fomentar i visibilitzar l’esport femení a Barberà, una tercera per a demanar al Govern central la creació d’una llei pels drets de les persones trans a nivell estatal, i una última en la que se sol·licitava convertir el dia 15 d’octubre en una jornada d’homenatge a la figura de l’expresident de la Generalitat, Lluís Companys.

El grup de Ciutadans també va presentar les seves mocions. Una perquè les entitats locals puguin disposar d’un mínim del 10% dels fons de recuperació europeus i una altra per a la millora de la qualitat de vida de les persones discapacitades a la ciutat. Ambdues van ser aprovades

A continuació es va procedir a tractar les mocions d’urgència. La primera era presentada per Ciutadans, la qual ja havia estat aprovada en Junta de portaveus i en la que se sol·licitava declarar Barberà municipi anti totalitari. També per Junta de portaveus va ser aprovada una moció del PSC en contra del tancament de l’empresa Bosch a Lliçà d’Amunt.

I finalment es tractava una moció de la PCPB per a aportar un reforç al personal de les entitats esportives per a poder fer front a les mesures decretades pel Procicat per a frenar l’expansió de la Covid-19, la qual finalment no va tirar endavant.

En el torn de precs i preguntes es tractava un dels temes que havia creat més expectació i així es va fer notar a través del xat de la retransmissió del ple.

Es tractava de la situació actual de l’Escola Municipal de Música i de la seva plantilla, la qual ha denunciat a través d’un comunicat un endarreriment en el pagament de les nòmines de sis mesos a més de la paga extra de juny i la liquidació arran el concurs de creditors de l’empresa gestora. En aquest sentit els diferents grups municipals van plantejar els seus dubtes i opinions vers aquesta qüestió.

Podeu escoltar la sessió plenària a continuació:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *