Informació local

L’alumnat del Bitàcola presenta l’estudi “Aire contaminat, aire tòxic”

Abans de l’inici de la pandèmia, l’institut Bitàcola va rebre un encàrrec de part de l’Ajuntament de Barberà del Vallès: fer un estudi sobre la relació entre la contaminació atmosfèrica i la zona d’àrea verda dels principals espais de joc infantil de la ciutat. Un estudi que, com diem, va quedar interromput i que fins fa poc no han pogut acabar.

Ara ja fa uns dies que han pogut presentar davant de l’Ajuntament de la nostra ciutat la feina feta durant gairebé 3 mesos, sota el títol “Aire contaminat, aire tòxic”.

Per això, el programa “De ben a prop” ha aprofitat per parlar amb part de l’alumnat que ha portat el projecte i també amb el professor, el Dani Palau, que han explicat que han pogut aprofitar les mesures que van prendre abans de la pandèmia i d’aquesta manera comparar la diferència en la contaminació.

Per tal de dur a terme l’estudi l’alumnat es va organitzar en diferents grups: el primer d’ells es va dedicar a desenvolupar el marc teòric, el segon es va centrar a redactar l’experiment, un altre grup analitzava les dades obtingudes i el darrer es va dedicar a redactar les conclusions de l’informe i les propostes per poder millorar i disminuir els nivells de contaminació.

Els alumnes han assegurat que els hi agrada més aprendre així, que no pas amb llibres de text i un examen final. Pel que fa al professor, ha explicat que “el grup ha arribat on havia d’arribar i han assolit l’objectiu, que era generar l’informe”.

Si voleu escoltar l’entrevista sencera amb l’alumnat de l’institut Bitàcola, ho podeu fer a continuació:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.