Informació local

“Madre coraje” captiva el TMC

Aquest passat dissabte, 6 de novembre, el Teatre Municipal Cooperativa acollia un altre dels plats forts de la temporada, el drama “Madre Coraje” de la companyia Atalaya Teatro.

Basada en la “Història de la vida de l’estafadora i aventurera Coraje”, de Grimmelhausen, l’acció es desenvolupa entre 1624 i 1636, durant l’anomenada Guerra dels Trenta Anys, un cruel enfrontament entre catòlics i protestants que va afectar Suècia, Polònia i Alemanya. Allí és on apareix Anna Fierling, una venedora coneguda com a Madre Coraje, pel valor que sembla tenir en el camp de batalla. Oportunista, cínica, segura de si mateixa, Anna va d’un territori a un altre canviant de bandera. La seva meta és sobreviure, lucrar-se amb la guerra i protegir els seus tres fills. Es debat entre la defensa de la seva família a ultrança i els seus interessos comercials.

Sota la direcció de Ricardo Iniesta, el qual va obtenir el 2014 el premi a la Millor Direcció per aquest muntatge en el Festival de Teatre Ciutat de Palència, a més de ser l’espectacle més nominat als Premis Max de l’edició 2016 (8 nominacions), l’obra se’ns presenta com un muntatge molt coral, on set actors i actrius duen a terme més d’un personatge cadascun.

Sobre l’escenari es viu una història molt intensa, on l’elenc captiva al públic amb les paraules i el moviment, que adquireix gran rellevància al llarg de tota l’obra.

Sota el marc d’una guerra, on surten a relluir les misèries de l’ésser humà, “Madre Coraje”, ens presenta un missatge, que tot i passar els anys, continua totalment vigent en els nostres dies.

El muntatge de “Madre Coraje”, a més, presenta una particularitat i és que una petita part del públic veu l’obra des de dalt l’escenari, on la història encara es viu amb molta més intensitat. Així tant els espectadors i espectadores que ocupaven les graderies de l’escenari del TMC com les que es trobaven a platea i a l’amfiteatre, van gaudir d’allò més del “Madre Coraje” d’Atalaya Teatro.

Podeu escoltar l’entrevista a una de les protagonistes de “Madre Coraje”, Sílvia Garzón:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.