Informació local

“La plaça del Diamant” tanca la temporada del TMC

El Teatre Municipal Cooperativa ha tancat aquesta cap de setmana la seva temporada regular de tardor. A la programació d’adults li va posar el punt final un dels grans clàssic de la literatura catalana, “La Plaça del Diamant” de Mercè Rodoreda. En aquesta ocasió interpretada per Eòlia Teatre sota la direcció de Paco Mir.

Fidel a l’original, el muntatge ens transporta a la Barcelona de guerra i postguerra de la mà de la història de la Colometa, una dona que renuncia a la seva pròpia identitat cedint tot el protagonisme al seu marit, acceptant els convencionalismes d’una època que deixava la dona en un segon pla. Al llarg del text, el públic va descobrint la resignació d’aquesta dona davant la realitat que li ha tocat viure.

Amb una escenografia senzilla, i un elenc compost per set actrius i actors, “La plaça del Diamant” d’Eòlia Teatre es va estrenar el gener del 2019 al Teatre Victòria de Barcelona. Més tard, va fer temporada al Teatre Poliorama, i actualment, es pot seguir veient a diferents localitats catalanes donat el seu èxit.

La Plaça del diamant va ser publicada el 1962, i ha estat traduïda a més de 30 idiomes. Rodoreda utilitza estil narratiu simple i planer, carregat de poesia, adequat a la innocència i la ingenuïtat de la protagonista. Malgrat el dramatisme de l’obra, l’autora usa un punt d’humor, adient també al caràcter de la Natàlia. Però sobretot, la Plaça del Diamant explica la història d’una dona, una història que encara continua molt vigent en els nostres dies.

“La Plaça del Diamant” va aconseguir una llarga ovació per part del públic barbarenc que practicament va omplir el Teatre Municipal Cooperativa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.