Informació local

El risc de rebrot es dispara i es suma una nova defunció

Les dades de la covid-19 a Barberà del Vallès experimenten un important empitjorament respecte a la setmana anterior i el risc de rebrot es dispara. Si en data de 7 de desembre aquest era de 260 punts, aquest dimarts ha augmentat fins als 887.

També s’ha incrementat considerablement la velocitat de reproducció que passa el llindar de 2 i se situa en 2,16. Aquesta tendència s’ha vist reflectida en les dades dels nous contagis per coronavirus a la nostra ciutat. I és que en els darrers set dies, la xifra total de casos positius ha augmentat fins als 4.091, és a dir, un increment de 132 casos, el més acusat dels últims mesos al nostre municipi.

Actualment, dues persones de Barberà del Vallès es troben hospitalitzades a causa del coronavirus i a més s’ha de lamentar una nova defunció, fet que no succeïa des de principis d’octubre, arribant d’aquesta manera a les 105 morts a la nostra ciutat a causa de la covid-19.

El procés de vacunació continua realitzant-se amb normalitat. Així, amb les dades actualitzades a aquest dimarts, a Barberà del Vallès, 26.462 persones han rebut la primera dosi; 150 en aquesta última setmana; 23.734 han rebut la segona; 110 en els últims 7 dies, i finalment 25.999 ja tenen la pauta completa, 101, en la darrera setmana. La xifra de les persones que han rebut la tercera dosi ha passat de 3.458 a 4.701, és a dir que ha sumat 1.243 persones, un dels majors creixements de les últimes setmanes.

Per una altra banda, els centres educatius també han augmentat el nombre de persones confinades, concretament ho han fet en 42, i segons dades d’aquest dimecres, 15 de desembre, actualment hi ha 177 persones de la comunitat educativa aïllades a causa de la covid-19.

Destaca l’Institut Escola Can Llobet, que registra un grup confinat i 54 persones aïllades. Per la seva banda, l’Escola Miquel Martí i Pol compta amb 31 persones confinades, l’Escola Marta Mata, 29 i l’Escola Pablo Picasso, 26.

Amb 13 persones aïllades hi ha les llars d’infants privades l’Esquitx i Iris. Respecte a la resta de centres educatius de la nostra ciutat, l’Escola Elisa Badia, presenta tres persones confinades, l’Institut Can Planas, dues, de la mateixa manera que l’Institut Bitàcola i l’Escola Can Serra i la Llar d’Infants La Baldufa, una cadascuna.

I donat l’empitjorament de les dades epidemiològiques, des de l’Hospital Taulí, centre de referència de Barberà del Vallès, s’ha decidit tornar a restringir les visites als i les pacients hospitalitzades a partir del dijous, 16 de desembre. Des del centre sanitari informen que l’equip assistencial es posarà en contacte de manera individualitzada per assegurar el contacte amb els familiars.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.